Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Focus στις ενεργειακές εταιρείες από την ΕΧΑΕ – Διήμερο conference με παρουσία και ξενών διαχειριστών

Focus στις ενεργειακές εταιρείες από την ΕΧΑΕ – Διήμερο conference με παρουσία και ξενών διαχειριστών
O κλάδος τους τελευταίους μήνες έχει τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα και οι μετοχές των εταιρειών που τον απαρτίζουν έχουν καταγράψει μεγάλη άνοδο

Στις 21 και 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Energy Conference, το οποίο διοργανώνει η ΕΧΑΕ και αναμένεται να δώσουν το παρών όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένοι αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων.
Η ΕΧΑΕ στο πλαίσιο προώθησης και ανάδειξης των εταιρειών της, έχει αρχίσει να πραγματοποιεί κλαδικά συνέδρια αλλά και «εβδομάδες» αφιερωμένες σε κλάδους εισηγμένων εταιρειών.
Στο conference θα προσκληθούν από την ΕΧΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι εισηγμένες του ΧΑ αλλά και μεγάλες εταιρείες που δεν είναι εισηγμένες, ενώ θα συμμετάσχουν και ομιλητές με εμπειρία στον κλάδο αλλά και το Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί στις προσεχείς εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα τηλεπικοινωνιών.
Οι «εβδομάδες» που οργανώνει η ΕΧΑΕ περιλαμβάνουν παρουσιάσεις του κάθε κλάδου με ανάλυση της πορείας τους και των οικονομικών στοιχείων τους σε βάθος δεκαετίας, παρουσίαση του «προφίλ» κάθε μίας από αυτές καθώς και σύντομο video υψηλόβαθμου στελέχους της κάθε εταιρείας, το οποίο δίνει μία περιγραφή του αντικειμένου της εταιρείας και αναφέρεται στους στόχους και προοπτικές αυτής.
Είχε προηγηθεί τον Αύγουστο του 2020 η «Εβδομάδα Τεχνολογίας», το οποίο ήταν το πρώτο αφιέρωμα σε κλάδους εισηγμένων εταιρειών .
Σειρά παίρνει τώρα ένας κλάδος ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα και οι μετοχές των εταιρειών που τον απαρτίζουν έχουν καταγράψει μεγάλη άνοδο.
Μάλιστα το ενδιαφέρον των ξένων είναι μεγάλο για το ενεργειακό στόρι της Ελλάδος, το οποίο θα στηριχθεί και από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης