Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Σήμα κινδύνου από το Λευκό Οίκο για την κατάσταση στην αγορά εργασίας

HΠΑ: Σήμα κινδύνου από το Λευκό Οίκο για την κατάσταση στην αγορά εργασίας
Η αύξηση των θέσεων εργασίας είναι βραδεία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενώ κορυφαίος οικονομικός συμβουλός του επισήμανε ότι αναμένεται το κενό στην αγορά εργασίας να είναι μεγαλύτερο από αυτό της περιόδου της Μεγάλης Ύφεσης
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τα κέρδη από την ανάκαμψη της οικονομίας στην απασχόληση είναι ιδιαιτέρα επιβραδυμένα και το πακέτο μέτρων τόνωσης του 1,9 τρισ. ευρώ χρειάζεται επειγόντως για επιτάχυνση της ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την ώρα που οι πανδημία έχει αφήσει εκτός αγορά εργασίας 10.000.000 πολίτες
Ανακοινώθηκαν επιπλέον 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο και ενώ αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία του Ιανουαρίου στις 166.000 θέσεις εργασίας, σύμφωναμε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Η άνοδος αυτή καταγράφεται καθώς οι εργοδότες περιόρισαν τις θέσεις εργασίας στα τέλη του περασμένου έτους εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων.

Επιβράδυνση

Ο Biden, προτού συγκαλέσει τη σύσκεψη της οικονομικής του ομάδας συμπεριλαμβανομέης της, Janet Yellen, δήλωσε: «Χωρίς το πακέτο μέτρων τόνωσης, αυτά τα κέρδη (σ.σ. απασχόληση) παρουσιάζουν μεγάλη επιβράδυνση.
Δεν μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα προς τα πίσω», σημείωσε.

Μεγάλη Ύφεση

Η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα κενό στην αγορά εργασίας μεγαλύτερο που είναι μεγαλύτερο από ό,τι αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να διασφαλισθεί μια ισχυρή, ταχεία ανάκαμψη, δήλωσε κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στο Reuters.
«Αντιμετωπίζουμε ένα κενό στην αγορά εργασίας που είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης», δήλωσε σε συνέντευξή του το μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων Heather Boushey.
«Αυτό σημαίνει ότι η κρίση είναι ακόμη εδώ» σημείωσε.

Ανομοιογένεια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ δρόμο έως ότου ανακάμψει η αγορά εργασίας, ένας κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος Joe εν στο CNBC την Παρασκευή, μετά τη δημοσίευση καθώς η Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει τα μέρα τόνωσης της οικονομίας
«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε εδώ και πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι η ανομοιογένεια αυτής της κρίσης εξακολουθεί να υφίσταται», δήλωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Brian Deese.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η απώλεια θέσεων εργασίας έχει πλήξει κυρίως όσους είχαν χαμηλή ειδίκευση, τις γυναίκες και τις μειονότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης