Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες; - Υπάρχει και άλλη επιλογή, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο έτοιμο έως το 2027

Ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες; - Υπάρχει και άλλη επιλογή, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο έτοιμο έως το 2027
Ένας νέος διαστημικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει καθώς η NASA εργάζεται για την εμπορευματοποίηση των διαστημικών πτήσεων.
Σχετικά Άρθρα

Θέλετε να κλείσετε ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες;
Προφανώς λόγω κορωνοιού τώρα είναι λίγο δύσκολο αλλά ως επιλογή η Orbital Assembly Corp σας προτείνει, το διαστημικό ξενοδοχείο που θα κατασκευάσει και θα είναι λειτουργικό από το 2027.
Η Orbital Assembly Corp., μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια με στόχο να ανοίξει ένα ξενοδοχείο στο διάστημα σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη το έτος 2027, σύμφωνα με την Daily Mail.
Η Orbital αποκαλείται "πρώτη εταιρεία μεγάλης κλίμακας στον κόσμο" και έχει μεγάλες φιλοδοξίες να κατασκευάσει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη, ξεκινώντας από το 2025.

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα φιλοξενεί έως 400 άτομα

Το ξενοδοχείο θα είναι εξοπλισμένο με εστιατόρια, κινηματογράφο, spa και δωμάτια για 400 άτομα.
Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ρομπότ για την κατασκευή του διαστημικού ξενοδοχείου σε σχήμα τροχού.
Η δομή σε σχήμα τροχού πλάτους 200 μέτρων θα περιστρέφεται υπό γωνία ώστε να δημιουργεί επίπεδα τεχνητής βαρύτητας που μοιάζουν με το φεγγάρι για τους επιβάτες.
Εάν γίνει πραγματικότητα, ο σταθμός Voyager θα είναι η μεγαλύτερη τεχνική δομή ανθρώπων στο διάστημα.
Θα αποτελείται από μια σειρά δακτυλίων, με δομές προσαρτημένες στην εξώτατη περιοχή των δακτυλίων.
Μερικά από αυτά τα 24 τμήματα θα φιλοξενήσουν χώρους για το πλήρωμα, συστήματα ισχύος, εργαστήρια έρευνας και προμήθειες.
Ο διαστημικός σταθμός περιστρεφόμενων τροχών ήταν μια ιδέα που προήλθε από τη δεκαετία του 1950 από τον μηχανικό αεροδιαστημικής Wernher von Braun ο οποίος θεωρείται ο πατέρας των σύγχρονων πυραύλων και βασικός συνεργάτης του Hitler.

Η εμπλοκή του Elon Musk

Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να γίνει προσιτό στο ευρύ κοινό, το SpaceX του Elon Musk μείωσε δραματικά το κόστος εκτόξευσης για το διάστημα.
Πριν από τον επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο Falcon 9, η εκτόξευση αντικειμένων στο διάστημα κόστιζε περίπου 8.000 δολάρια ανά κιλό ενώ οι τιμές είναι τώρα περίπου 2.000 δολάρια ανά κιλό.
Η SpaceX έχει θέσει στόχο να μειώσει το κόστος σε μερικές δεκάδες δολάρια.
Η Orbital είναι έτοιμη να δοκιμάσει την ιδέα με έναν πολύ μικρότερο διαστημικό σταθμό ως πρωτότυπο σε μια ερευνητική εγκατάσταση μηδενικής βαρύτητας.
Αυτή θα είναι η επόμενη βιομηχανική επανάσταση, εξήγησε ο John Blincow, ιδρυτής του Ιδρύματος Gateway, προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει μια νέα διαστημική βιομηχανία.
Η ιδέα του σταθμού Voyager υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με το Gateway Foundation το 2012 και στη συνέχεια επανεμφανίστηκε από την Orbital το 2018.
Ουσιαστικά ένας νέος διαστημικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει καθώς η NASA εργάζεται για την εμπορευματοποίηση των διαστημικών πτήσεων.
Αυτή η μετατόπιση της εξερεύνησης του διαστήματος: από την κυβέρνηση στις ιδιωτικές εταιρείες, έχει ήδη πυροδοτήσει μια διαστημική έκρηξη και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομίας τα επόμενα χρόνια…
Pinakas_dddd_2.png

Pinakas_dddd_1.png

Pinakas_ffff.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης