Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τις… εφεδρείες σε νέα υψηλά 13 μηνών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τις… εφεδρείες σε νέα υψηλά 13 μηνών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νέοι πρωταγωνιστές πήραν σήμερα τη σκυτάλη και οδήγησαν την αγορά σε νέα υψηλά 13 μηνών. Η Jumbo έδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να την ξεγράψουν και το γεγονός ότι η HSBC την έχει στις κορυφαίες της επιλογές κάτι δείχνει. Δυνατή κίνηση και από Fourlis, δηλαδή το λιανικό εμπόριο δείχνει πλέον πως μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο.

Είναι κάποιες από τις εφεδρείες που είχε το ΧΑ και έχουν σημαντικό περιθώριο ανόδου. Σήμερα κάποιες από αυτές μας πήγαν σε νέα υψηλά. Πλησιάζει και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και του τουρισμού. Ωραία κίνηση και από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πλέον είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Από κοντά επίσης με καλή άνοδο ΟΤΕ, Motor Oil, Lamda και Τέρνα Ενεργειακή. Οι τράπεζες είχαν μικτή εικόνα.

Με τις ξένες αγορές να είναι πάλι σε ιστορικά υψηλά, η σημερινή κίνηση του ΧΑ ήταν επιβεβλημένη. Η αγορούλα μας έχει δεκάδες φθηνές μετοχές. Υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα, επομένως θεωρούμε πως το περιθώριο ανόδου είναι υπαρκτό και στηρίζεται στα θεμελιώδη. Δεν το θεωρούμε ένα παιχνιδάκι για ξεφόρτωμα, όπως μας αναφέρετε κάποιοι. Κάθε άλλο…

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η διάχυση σε ένα μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι πολύ θετική εξέλιξη και θέλουμε συνέχεια. Μας άρεσε ο σημερινός τζίρος, έστω και αν τα πολλά έγιναν σε λίγες μετοχές. Είδαμε όμως και πολλές μικρές να αυξάνουν όγκους. Πολλές από αυτές λόγω αγοραστών.

JUMBO: 14 πακέτα συνολικού όγκου 620 χιλ. τεμαχίων περίπου και αξίας 9,3 εκατ. ευρώ. Δεν αντιστοιχούσε σε σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου των μετοχών, αλλά μάλλον ο πωλητής που την ταλαιπωρούσε καιρό τέλειωσε. Με συνολικό τζίρο 16,5 εκατ. ευρώ και όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια η μετοχή, τράβηξε πολλά βλέμματα. Στα 15,40 ευρώ και στο +5,12%. Δείχνει το δρόμο και για τη στήλη είναι σηματωρός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάλι η Πειραιώς πήγε νωρίς πάνω από τα 0,80 ευρώ αλλά δεν άντεξε. Μάλιστα οι τελικές δημοπρασίες την πήγαν σε χαμηλό ημέρας και στα 0,76 ευρώ με απώλειες 3,80%. Κάτι δείχνει αυτό. Κατοχυρώσεις κερδών στην Alpha Bank, ενώ κοντά στα ψηλά τους (52 εβδομάδων) η ΕΤΕ με την ΕΥΡΩΒ.

FOURLIS: Σα να δείχνει πως οι πωλητές πλέον έχουν κάνει πίσω ή έχουν μειωθεί αισθητά. Βέβαια για να επιβεβαιωθεί αυτό θα πρέπει να φύγει πάνω από τα 4,50 ευρώ. Κάποια στιγμή θα το κάνει. Θεωρούμε την επιλογή της συγκεκριμένης από τη στήλη, ως μακροπρόθεσμη, άρα σε βάθος χρόνου θα δούμε και υψηλότερες τιμές και καλύτερα μεγέθη.

MOTOR OIL: Θα τον βρει το δρόμο της. Πήγε σήμερα μέχρι τα 12,90 ευρώ αλλά έκλεισε στα 12,60 ευρώ. Με την τιμή του πετρελαίου να έχει πάρει και πάλι την ανηφόρα, με τον τουρισμό να ετοιμάζεται να ανοίξει, νομίζουμε πως μία κίνηση έστω 2 ευρώ πιο πάνω είναι λογική. Ίδωμεν…

AUTOHELLAS: Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 10,40 ευρώ από 10 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Όταν είχε δώσει η ΑΧΕ τα 10 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2020, δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία. Σήμερα, οι νέες εκτιμήσεις για τζίρο και κέρδη είναι σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκανε 14 μήνες πριν.

Δικαιολογεί την αύξηση στην τιμή στο χαμηλότερο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (WACC) από 7,3% στο 7%. Στα θετικά, ότι τώρα η μετοχή παίζει με discount άνω του 40% έναντι των ομοειδών από 20% που ήταν στην προηγούμενη ανάλυση. Με p/e 19,6 η μετοχή με τα κέρδη του 2020 και 10 με τα εκτιμώμενα κέρδη του 2021.

ΟΤΕ: Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει σε έκθεσή της πως στην πλέον απρόβλεπτη χρονιά, με μία πανδημία σε εξέλιξη, μία επιτυχημένη συμμετοχή στο διαγωνισμό για το δίκτυο 5G και μία σημαντική πώληση δραστηριότητας στη Ρουμανία, ο ΟΤΕ συνεχίζει να βελτιώνει τα περιθώρια EBITA, να βελτιώνει τα καθαρά του κέρδη και να δίνει ισχυρά μερίσματα στους μετόχους του.

Η ΑΧΕ αυξάνει την τιμή στόχο από τα 12,70 ευρώ στα 13,80 ευρώ και δίνει σύσταση χαμηλής αποτίμησης. Για το 2021 περιμένει καθαρά κέρδη 272,1 εκατ. ευρώ, έσοδα 3,31 δισ. ευρώ και EBITDA 1,211 δισ. ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Με καλό όγκο σήμερα η μετοχή και στο +4,3% και στα 1,46 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Χθες έκανε καλύτερο όγκο για τα δεδομένα της και σήμερα ήταν ακόμα πιο υψηλός. Συνολικά 23 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η μετοχή ενισχύθηκε 8,77% και έκλεισε στα 1,24 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Κοντά στις 100 χιλ. τεμάχια εδώ ο όγκος και το κλείσιμο στα 0,4480 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Και εδώ μεγάλος ο όγκος συναλλαγών. Στα 1,6550 ευρώ και στο +6,77% με 40 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Πωλητή είχε στα 2,21 ευρώ στις πρώτες ώρες των συναλλαγών. Μάζεψαν την προσφορά την πήγαν λίγο υψηλότερα, αλλά τελικά έκλεισε στα 2,21 ευρώ.

MODA BAGNO: Με όγκο πάλι η μετοχή και με τους πωλητές να την πηγαίνουν μέχρι τα 0,29 ευρώ. Στα 0,3240 ευρώ και στο +3,51% με 20 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Στην πρώτη δημοπρασία έκανε όγκο 115 χιλ. τεμάχια στο -6,21%. Από την αρχή του έτους χωρίς τη σημερινή συνεδρίαση είχε συνολικό όγκο 260 χιλ. τεμάχια. Στο επόμενο έκανε άλλες 20 χιλ. τεμάχια και μηδένισε τις απώλειες. Τελικά έκλεισε με άνοδο 1,86%.

REVOIL: Δοκιμάζει τα υψηλά του 2013, χτίζοντας παράλληλα δυνατή βάση πάνω από το 1 ευρώ. Μεγάλο το ράλι της μετοχής το προηγούμενο διάστημα και είναι φυσιολογική μία συσσώρευση. Όμως με τα αποτελέσματα που περιμένουμε για το 2020 θα φανεί η φθήνια της…

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με δυνατό όγκο στο -8,11% και στα 0,34 ευρώ. Έμεινε και με πωλητές στο τέλος η μετοχή. Πέμπτη πτωτική και δεύτερη με μεγάλο όγκο. Μάλιστα σχεδόν μηδένισε την άνοδο από την αρχή του έτους. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης