Τελευταία Νέα
Speculator

Στοχευμένες περικοπές και «σε όποιον αρέσει» στο Open

Στοχευμένες περικοπές και «σε όποιον αρέσει» στο Open
Οι 6 αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος και ο ρόλος του Γιάννη Φιλιππάκη

Σε τροχιά περικοπών δαπανών και μείωσης του κόστους έχει εισέλθει ο τηλεοπτικός σταθμός Open με τον μεγαλομέτοχο κ. Ιβάν Σαββίδη να φαίνεται να έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη διαδικασία στον κ. Γιάννη Φιλιππάκη ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε στο ΔΣ των μέσων ενημέρωσης του ομίλου Dimera.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Φιλιππάκης παρ ότι έχει οριστεί ως μη εκτελεστικό μέλος στο τελευταίο ΔΣ παρουσίασε πρόγραμμα περικοπών που περιλαμβάνει κυρίως στοχευμένες μειώσεις μισθών και ξεκαθάρισε ότι θα εκτελεστεί πάση θυσία και σε όποιον αρέσει μπορεί να μείνει αλλιώς να αποχωρήσει.
Η στρατηγική των περικοπών είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει ανησυχία στον τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος πάντως αιμορραγεί με το βασικό μέτοχο να έχει εισφέρει περί τα 60 εκατ. ευρώ την προηγούμενη διετία προκειμένου να καλύψει τα ζημιογόνα αποτελέσματα.

Οι αποχωρήσεις

Το τελευταίο διάστημα έγιναν 6 αποχωρήσεις στελεχών του σταθμού εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν σε συναινετικό διαζύγιο με την υποβολή καταβολή αποζημίωσης απόλυσης.
Συγκεκριμένα αποχώρησε κοινοβουλευτικός συντάκτης που επί αρκετό καιρό ήταν στο «ψυγείο», ο Διευθυντής Παραγωγής και η Υπεύθυνη των social media.
Επίσης στέλεχος του τμήματος αθλητικών ειδήσεων αποχώρησε και ανέλαβε σημαντική θέση στη διοίκηση της ΑΕΚ.
Τέλος δύο στελέχη του Open αποχώρησε για να ενταχθούν στο δυναμικό των Μέσων Ενημέρωσης του ομίλου Alter Ego και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του εξωτερικού ρεπορτάζ και η υπεύθυνη marketing των social media.
Αξίζει να σημειωθεί ότι γνώστες της κατάστασης του τηλεοπτικού σταθμού επισημαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρές μισθολογικές ανισότητες που βγάζουν μάτι και φαίνεται ότι θα υπάρξουν κυρίως «διορθώσεις» προς τα κάτω αναφέροντας ως παράδειγμα υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης χωρίς πτυχίο που λαμβάνει μηνιαίως περί τα 3.000 ευρώ έχοντας στο… βιογραφικό του τη στενή σχέση με Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης