Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδελφή Kim Yong-un προς ΗΠΑ και Biden: Αν θέλετε να κοιμάστε... ήσυχοι μην προκαλείτε ένταση

Αδελφή Kim Yong-un προς ΗΠΑ και Biden: Αν θέλετε να κοιμάστε... ήσυχοι μην προκαλείτε ένταση
Σε δηλώσεις της στα κρατικά μέσα, η Kim Yo-jong επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τη διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων
Σχετικά Άρθρα

«Καμπανάκι» προς τις ΗΠΑ ώστε να μην προκαλέσουν ένταση σήμανε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong-un, την ώρα που ο πρόεδρος Joe Biden προετοιμάζει τη στρατηγική απέναντι στην ασιατική χώρα.
Σε δηλώσεις της στα κρατικά μέσα, η Kim Yo-jong επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τη διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
Τα σχόλια της αδελφής του ηγέτη της χώρας έρχονται την προηγουμένη της προγραμματισμένης άφιξης Αμερικανών αξιωματούχων στη Σεούλ.
Η αμερικανική διπλωματία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/3) ότι προσπάθησε χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην αλλαγή ηγεσίας των ΗΠΑ, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες λόγων των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Οι δηλώσεις της

Η αδελφή του Kim Yong-un σχολίασε στην επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun:

«Μια συμβουλή προς τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ που πασχίζει να σκορπίσει τη μυρωδιά του όπλου στη χώρα μας από την άλλη μεριά του ωκεανού.
Αν θέλει να κοιμάται ήσυχα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καλύτερα να απέχει από το να προκαλέσει ένταση στο πρώτο της βήμα».
Η Kim Yo-jong είναι η μικρότερη αδελφή του Kim Yong un και η μόνη από τα αδέλφια του που θεωρείται ως στενός και ισχυρός σύμμαχός του.
Η αντίδραση της αδελφής του ηγέτη ήταν αναμενόμενη από πολλούς, αναφέρει το BBC σε ανάλυσή του.
Η Βόρεια Κορέα αντιδρά συχνά κάθε φορά που Νότια Κορέα και ΗΠΑ προχωρούν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.
Και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή, έχουν αντιδράσεις στα αποκαλούμενα «παιχνίδια πολέμου» χρησιμοποιώντας οργισμένες λέξεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης