Τελευταία Νέα
Speculator

Πειραιώς και Jumbo διαταράσσουν το momentum του ΧΑ - Όργιο φημών στο ελληνικό χρηματιστήριο

Πειραιώς και Jumbo διαταράσσουν το momentum του ΧΑ - Όργιο φημών στο ελληνικό χρηματιστήριο
Εντύπωση προκάλεσε το placement του Απ.Βακάκη με discount – Οι τιμές στόχοι των αναλυτών είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα

«Βομβαρδισμός» φημών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο στη χθεσινή (18/3) συνεδρίαση, η οποία ενώ είχε τις… προδιαγραφές για να κινηθεί ανοδικά, υποχώρησε με τεράστιους όγκους να καταγράφονται στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστήριο παραγώγων.
Απογοήτευση, εκνευρισμός και πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της οποίας κατέρρευσε, λόγω του reverse split αλλά και των φημολογιών γύρω από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.
Οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν και στις άλλες τραπεζικές μετοχές με τα στελέχη της αγοράς να αποδίδουν αρχικά την πτώση τους σε margin calls.
Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος ειδικά στην Alpha Bank και το γεγονός ότι κατέγραφε απώλειες μεγαλύτερες από τις μετοχές των Εθνική και Eurobank, έδωσε την αφορμή για να δημιουργηθούν φήμες και για τη μετοχή της Alpha Bank.
Η πορεία των τραπεζών διατάραξε το momentum του ΧΑ και η σημερινή συνεδρίαση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Από τη μία αν συνεχιστεί η πίεση στην Πειραιώς θα μεταφραστεί ως επιβεβαίωση όσων περιμένουν ότι η αύξηση θα γίνει σε χαμηλά επίπεδα και θα πλήξει και πάλι τους μικρομετόχους.
Από την άλλη, στελέχη της αγοράς συστήνουν στους επενδυτές να απέχουν μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο, αφού η μεταβλητότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Τα ερωτηματικά του placement

Και ενώ το κλίμα στις τράπεζες ήταν εκρηκτικό το placement του Απόστολου Βακάκη στη Jumbo, δημιούργησε ερωτηματικά και φυσικά πίεσε τη μετοχή και η μετοχή με τη σειρά της τους δείκτες.
Την ώρα που οι αναλυτές έχουν τη μετοχή της Jumbo στις κορυφαίες τους επιλογές με τιμές στόχους σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από αυτά που διαπραγματευόταν η μετοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πώληση 5,25 εκατ. μετοχών από τον Απόστολο Βακάκη στα 14,70 ευρώ, συνέβαλε στην υποχώρηση της μετοχής στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και από επίπεδα λίγο πάνω από τα 16 ευρώ βρέθηκε χθες να υποχωρεί ακόμα και λίγο κάτω από τα 14 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η HSBC έδωσε πρόσφατα κορυφαία επιλογή τη μετοχή με τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ.
Η Optima Bank την έχει στις κορυφαίες επιλογές με τιμή στόχο τα 18,40 ευρώ.
Κορυφαία επιλογή και για την Εθνική Χρηματιστηριακή με τιμή στόχο τα 19,80 ευρώ.
Η Merit έχει δώσει τιμή στόχο τα 16,40 ευρώ και αποτελεί κορυφαία της επιλογή.
Υπενθυμίζεται πως το 2017, ο κ.Βακάκης είχε πάλι πουλήσει το 3,5% του συνόλου των μετοχών με τιμή 14,95 ευρώ ανά μετοχή και είχε πάλι προκαλέσει αίσθηση η κίνησή του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης