Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Συμπληρωματικές ομολογίες ύψους 75 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%

ΔΕΗ: Συμπληρωματικές ομολογίες ύψους 75 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%

Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού

Σχετικά Άρθρα
Την έκδοση και προσφορά πρόσθετων ομολογιών, ύψους 75 εκατ. ευρώ με κουπόνι 3,875% ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ σε εκτέλεση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της.

Οι ομολογίες αποτελούν συμπληρωματική έκδοση του ομολόγου βιωσιμότητας, ύψους 650 εκατ. ευρώ και είναι ίδιας κατηγορίας έκδοση και τελούν υπό το ίδιο πρόγραμμα, όπως αναφέρεται.
Υπενθυμίζεται ότι, η τιμή του ομολόγου της ΔΕΗ, κατά την διαπραγμάτευση κινήθηκε στο 101,8% της ονομαστικής αξίας, δηλαδή με απόδοση 3,4 -3,5%.
Η επιτυχής πορεία του ομολόγου, αλλά και τα αιτήματα επενδυτών οδήγησαν την διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην νέα συμπληρωματική έκδοση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Προτεινόμενη προσφορά €75 εκατομμυρίων Ομολογιών Βιωσιμότητας (SLB “sustainability-linked bonds”) με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (η «ΔΕΗ») ανακοινώνει σήμερα ότι κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 19 Μαρτίου 2021 σχετικά με την αύξηση του ποσού του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου της, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 59, και το άρθρο 74 του νόμου 4548/2018 και το άρθρο 14 του νόμου 3156/2003, προτίθεται να προβεί σε έκδοση και προσφορά (η «Προσφορά») ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας €75 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 3,875%, με ρήτρα αειφορίας (sustainability-linked bonds) και λήξη το 2026 (οι «Νέες Ομολογίες» ή οι «Ομολογίες»), με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά.
Οι Νέες Ομολογίες θα διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες με ρήτρα αειφορίας συνολικής ονομαστικής αξίας €650 εκατομμυρίων λήξεως 2026, οι οποίες εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 18 Μαρτίου 2021 (οι «Υφιστάμενες Ομολογίες»), εκτός αν άλλως προβλέπεται στους όρους των Νέων Ομολογιών, και θα αποτελούν ίδιας κατηγορίας έκδοση (“same class notes”) και υπό το ίδιο πρόγραμμα (“fungible notes”) με τις Υφιστάμενες Ομολογίες από κάθε άποψη συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, παραιτήσεων από δικαιώματα, τροποποιήσεων, εξαγορών και προσφορών προς απόκτηση (όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο για τις Νέες Ομολογίες).
Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.
Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της Προσφοράς ούτε και το προαναφερθέν ύψος αυτής. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Νέων Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης