Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik-V – 100 εκατ. δόσεις εμβολίων έως το Μάιο

Τουρκία: Συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik-V – 100 εκατ. δόσεις εμβολίων έως το Μάιο

Σε πρόσφατές συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους η Τουρκία εξέφρασε το ενδιαφέρον για εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου

Σχετικά Άρθρα

Αρχικές συνομιλίες ξεκίνησε η Τουρκία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα λάβει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 έως τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατές συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους η Τουρκία εξέφρασε το ενδιαφέρον για εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου.

Sinovac

Η Τουρκία μέχρι τώρα χρησιμοποιεί το εμβόλιο που αναπτύχθηκαν από την κινεζική Sinovac Biotech και έχει πραγματιποιήσει 14,13 εκατ. εμβολιασμούς, με 8,18 εκατομμύρια πολίτες να έχουν λάβει μια πρώτη δόση, από τις 14 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η πανεθνική διάθεση.
Σε δήλωση μετά από συνάντηση με το επιστημονικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Koca είπε επίσης ότι η Τουρκία θα λάβει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech στις αρχές Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης