Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το φθινόπωρο του 2021 η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον - Τι θα συζητήσει με Biden

Το φθινόπωρο του 2021 η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον - Τι θα συζητήσει με Biden
H Αθήνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υπήρξαν έντονα επικριτικές απέναντι στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Ως ιδιαίτερα σημαντική αξιολογείται από την κυβέρνηση η ορατή αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων , η οποία αναδείχθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΒΗΜΑ, η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αμερικανός πρόεδρο Joe Biden, αμέσως μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης (25/3) έδειξε ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και σίγουρα εντός του 2021 με πιο πιθανή ημερομηνία το Φθινόπωρο.

Ικανοποιήση στο Μαξίμου για την επικριτική στασή των ΗΠΑ στην Τουρκία

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν λάβει ραγδαία αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια ενώ η συνεργασία σε αμυντικά ζητήματα και θέματα ασφάλειας και πληροφοριών είναι στενότερη από ποτέ ενώ συζητείται και η επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας για νέες διευκολύνσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο ελληνικό έδαφος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υπήρξαν έντονα επικριτικές απέναντι στην Τουρκία , τη Ρωσία και την Κίνα κατά την παρέμβαση τους στο Συμβούλιο.
Όπως σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πλέον τυχερός μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών καθώς ήταν ο μόνος που συνομίλησε κατ ιδίαν με τον Αμερικανό πρόεδρο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης