Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εποχές προ κορωνοϊού θύμιζαν οι παραλίες της Αττικής – Εκτόνωση μετά τα πολύμηνα lockdowns

Εποχές προ κορωνοϊού θύμιζαν οι παραλίες της Αττικής – Εκτόνωση μετά τα πολύμηνα lockdowns
Η παραλιακή λεωφόρος θύμιζε parking αφού δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής πραγματοποίησαν εξόρμηση στις πλαζ
Σχετικά Άρθρα

Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα οδήγησε το Σάββατο (3/4/2021) μία πραγματική λαοθάλασσα στις παραλίες της Αττικής, καθώς οι πολίτες του Λεκανοπεδίου απολύτως εύλογα μετά τα πολύμηνα lockdowns αποφάσισαν να κατακλύσουν τις πλαζ με σύμμαχο τον καλό καιρό.
Η παραλιακή λεωφόρος αλλά και ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, θύμιζαν parking αφού δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα πραγματοποίησαν εξόρμηση στην παραλία.
Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, πως από τη Γλυφάδα μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου τουλάχιστον 2.000 αυτοκίνητα βρέθηκαν σχεδόν
ακινητοποιημένα.
Οι πολίτες που αναζήτησαν βουτιές ελευθερίας, πάντως τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Μποτιλιάρισμα παντού

Σύμφωνα με την Τροχαία. αυξημένη κίνηση και μεγάλο μποτιλιάρισμα καταγράφηκε επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού και στο ύψος της Παραλίας στο Καβούρι.
Μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε και επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από Τρεις Γέφυρες έως Νέα Φιλαδέλφεια.

Αλαλούμ στο Πέραμα

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Πέραμα, όπου δεκάδες αυτοκίνητα, προσπάθησαν να περάσουν στη Σαλαμίνα, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να προκληθεί αλαλούμ.
Στη Σαλαμίνα μπορούν να μεταβούν με το πλοίο μόνο όσοι έχουν εκεί μόνιμη κατοικία ή εργάζονται και διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Έτσι στους οδηγούς, οι άνδρες του λιμενικού έδιναν οδηγίες να γυρίσουν πίσω.

Λαοθάλασσα και στη Θεσσαλονίκη

Κατά εκατοντάδες βγήκαν στην παραλία και οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τις μετακινήσεις με ΙΧ.
Εξάλλου πολλοί ήταν αυτοί, που πήραν τα αυτοκίνητά τους για μία βόλτα εκτός του δήμου τους, με τον κωδικό μετακίνησης 6.
paralia_1.JPG
Εποχές προ κορωνοϊού, θυμίζουν  οι παραλίες της Αττικής – Εκτόνωση των πολιτών μετά τα πολύμηνα lockdowns

Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην άρση αυτής της δυνατότητας.
Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν και εκτός των ορίων των δήμων τους, αλλά πάντα εντός της περιφερειακής ενότητας.
Οι μετακινήσεις με αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό 6 θα επιτρέπονται με όχημα εκτός δήμου και χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο.
Επίσης, επιτρέπεται να ασκούνται μαζί έως τρία άτομα εκτός και εάν πρόκειται για οικογένεια.
Ωστόσο, η χρήση της μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, ενώ οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να τηρούν αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής με καλο πλύσιμο των χεριών και χρήση αντισηπτικών.
Το νέο μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και ισχύει προς το παρόν μόνο για τα Σαββατοκύριακα, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί πως εάν έχουμε εικόνες συνωστισμού, θα αρθεί.
2_8.JPG

Γκάγκα: Ανησυχία για τη διαδημοτική μετακίνηση το Σαββατοκύριακο

Στη μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναφέρθηκε η πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Η κ. Γκάγκα εξήγησε πως πιθανώς λόγω του αυξημένου φορτίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, οι ειδικοί φοβούνται το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
«Ο λόγος που έκανε την επιτροπή να πάρει αυτή την απόφαση είναι ότι εν μέσω, θεωρητικά, lockdown τα κρούσματα αυξάνονται», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι πολύ σημαντικό.
Με φοβίζει λίγο η διαδημοτική μετακίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ελπίζω να τη χρησιμοποιήσουμε όλοι με λογική», είπε.
02_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης