Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα υποχρεώνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν με το Sinovac παρά την αύξηση θανάτων και κρουσμάτων

Στην Κίνα υποχρεώνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν με το Sinovac παρά την αύξηση θανάτων και κρουσμάτων
Οι κινέζουν έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον κορωνοιό ή covid 19
Σχετικά Άρθρα

Στην Κίνα και το ανελεύθερο καθεστώς που ασκεί την εξουσία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό, με το εμβόλιο Sinovac παρά τους θανάτους και την αύξηση των κρουσμάτων.
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα.

Το σχέδιο

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε πρόσφατα ένα σχέδιο εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας κατά του COVID-19, αλλά υπάρχουν συχνές αναφορές σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών.
Σε μόλις ένα μήνα, 13 άτομα πέθαναν στο Χονγκ Κονγκ μετά τον εμβολιασμό, 11 από τους οποίους έλαβαν το εμβόλιο Sinovac, το οποίο είναι το εμβόλιο της Κίνας.
Παραδόξως το Κομουνιστικό Κόμμα Κίνας δεν ανέφερε ούτε μία περίπτωση σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών ή θανάτου αφού ανακοίνωσε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sinovac στην Κίνα στις 28 Μαρτίου.

Τα 4 παράξενα

1)Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στην Κίνα ή άλλες παρενέργειες
Ο πρώτος θάνατος μετά τον εμβολιασμό στο Χονγκ Κονγκ συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου.
Στις 28 Μαρτίου, μέσα σε ένα σύντομο μήνα, 13 άτομα στο Χονγκ Κονγκ, ηλικίας 55 έως 80 ετών, πέθαναν μετά χρήση του εμβολιασμού.
Σε έντεκα από αυτούς χορηγήθηκε το εμβόλιο της Sinovac, ενώ οι άλλοι δύο πήραν Pfizer - BioNTech.

Επιπλέον, μια ηλικιωμένη γυναίκα στα 80 της πέθανε στο σπίτι την ημέρα μετά τον εμβολιασμό με Sinovac στις 20 Μαρτίου, αλλά το Υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ δεν το ανέφερε ούτε δημοσιοποίησε το περιστατικό.
Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στις 31 Μαρτίου ότι «δεν υπήρχε άμεση αιτιώδης σχέση μεταξύ του θανάτου της και του εμβολιασμού, οπότε δεν πληρούσε τα κριτήρια αναφοράς των AEFIs (Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό)».
Σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ο Yuen Hoi Man, αναπληρωτής εκπρόσωπος για την ιατρική πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος του Χονγκ Κονγκ, επέκρινε την κυβέρνηση ότι στερεί το κοινό από το δικαίωμα να γνωρίζει χωρίς να δημοσιεύει τις πληροφορίες, γεγονός που επηρεάζει επίσης την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια.

Ο Δρ Cheung Wai Lit, Κινέζος ιατρός, σε συνέντευξή του στο The Epoch Times, είπε επίσης ότι υποψιάστηκε ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις θανάτου μετά τη λήψη του κινεζικού εμβολίου, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουν.
Για τον θάνατο 13 ατόμων στο Χονγκ Κονγκ μετά τον εμβολιασμό, οι αρχές απάντησαν στις 30 Μαρτίου, λέγοντας ότι τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι πέθαναν από καρδιαγγειακά νοσήματα και καμία από τις μεμονωμένες περιπτώσεις δεν σχετίζεται άμεσα με τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ότι «γενικά, δεν αποκλείεται εντελώς η πιθανότητα κάποιων έμμεσων παρενεργειών».

2)Θάνατοι σε άλλες χώρες

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις θανάτου μετά τον εμβολιασμό COVID-19 σε άλλες χώρες.

Στις 30 Μαρτίου, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι από τις 29 Μαρτίου, περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια άτομα είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca και ότι 31 άτομα εμφάνισαν θρόμβους στο αίμα, ενώ 9 πέθαναν.
Η γερμανική κυβέρνηση, επομένως, αποφάσισε να αναστείλει το εμβόλιο για άτομα κάτω των 60 ετών.
Στις 29 Μαρτίου, ο Καναδάς ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα κάτω των 55 ετών μετά τις αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος, παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν σχετικές περιπτώσεις.
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, παρόλο που ανέστειλε πρόσφατα τη χρήση εμβολίων Pfizer - BioNTech λόγω… συσκευασίας, δεν έχει ακόμη αναβάλει τη χρήση του εμβολίου Sinovac, μετά από 11 θανάτους από συνολικά 450.000 άτομα που εμβολιάστηκαν σε ένα μήνα.
Αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.
Οι κινέζοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του εμβολίου Sinovac για άτομα άνω των 60 ετών και ότι τα κλινικά δεδομένα της Φάσης III δεν έχουν δημοσιευτεί σε ιατρικά περιοδικά.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να ζητά από τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.
Ορισμένοι επιστήμονες πρότειναν την αναστολή της χρήσης του εμβολίου Sinovac για άτομα άνω των 60 ετών και για άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου ότι περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της είχαν χορηγηθεί στην Κίνα, αλλά δεν ανέφερε θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες.
Ταυτόχρονα, όταν υπάρχουν αρνητικά σχόλια σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις ή παρενεργειών των εμβολίων διαγράφονται γρήγορα από το Διαδίκτυο της Κίνας.

3)Η επιδημία εντείνεται σε χώρες που χρησιμοποιούν εμβόλια Sinovac

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς COVID-19, εγκρίνοντας τη χρήση του εμβολίου Pfizer - BioNTech τον Δεκέμβριο 2020 πριν από την εισαγωγή του εμβολίου AstraZeneca τον Ιανουάριο του 2021.
Η επιδημία σταδιακά μειώθηκε μετά τις 9 Ιανουαρίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 4.715 κρούσματα στις 27 Μαρτίου, μειωμένα σημαντικά από 6.187 κρούσματα στις 26 Μαρτίου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, όπου το εμβόλιο Pfizer - BioNTech επιλέχθηκε επίσης ως το κύριο εμβόλιο, η επιδημία επιβραδύνθηκε επίσης σημαντικά μετά τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Χιλή, την Τουρκία και το Πακιστάν, που επέλεξαν να λάβουν το κινεζικό εμβόλιο Sinovac, έχει αυξηθεί.
Η Χιλή χορήγησε σχεδόν 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Sinovac τον Φεβρουάριο, με μέσο όρο 47 δόσεις ανά 100 άτομα, καθιστώντας τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Νότια Αμερική.
Ωστόσο, ο αριθμός των θετικών tests που καταγράφηκαν στη Χιλή αυξήθηκε αντί να μειωθεί, και ένα νέο υψηλό 7.626 κρουσμάτων καταγράφηκε σε μία μέρα στις 26 Μαρτίου, οδηγώντας το πρόσφατο κλείσιμο - lockdwon της πρωτεύουσας του Σαντιάγκο

Η Τουρκία άρχισε να χορηγεί εμβόλια Sinovac στα μέσα Ιανουαρίου 2021 και τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια άτομα έλαβαν το εμβόλιο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% του πληθυσμού.
Όμως, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξήθηκαν, με 37.303 νέα κρούσματα να καταγράφονται στις 30 Μαρτίου, το υψηλότερο ποσοστό σε μια ημέρα από το ξέσπασμα στις 11 Μαρτίου του 2020.
Ο Erdogan ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα.

Επιπλέον, το Πακιστάν, το οποίο χρησιμοποιεί το κινεζικό εμβόλιο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, βιώνει τώρα ένα τρίτο κύμα πανδημίας, με τον εθνικό δείκτη θετικότητας να αυξάνεται στο 11%, το υψηλότερο επίπεδο μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Περισσότερες από 20 πόλεις έχουν «κλείσει» λόγω της σοβαρότητας της επιδημίας.
Ο Πακιστανός πρόεδρος Arif Alvi έγραψε στις 29 Μαρτίου ότι είναι θετικός μετά τη λήψη της πρώτης δόσης ενός εμβολίου που παρήχθη από την κινεζική εθνική φαρμακευτική ομάδα στις 15 Μαρτίου.
Επίσης ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan εμφανίστηκε επίσης θετικός σε tests στον ιό στις 18 Μαρτίου , δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό της πρώτης δόσης του Sinovac.
Πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού του Walter Reed, δήλωσε ότι η Κίνα ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα είχαν εμβολιαστεί, αλλά δεν έχουν δημοσιευτεί στοιχεία για την αποτελεσματικότητα.

«Οι χώρες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο που παράγεται από την Sinovac Biotech της Κίνας ή την National Pharmaceutical Group Corp, θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν από την Κίνα να παράσχει στατιστικά δεδομένα σχετικά με την προστασία που έχουν οι Κινέζοι μετά τη λήψη του εμβολίου».

4)Ποσοστό ανεπιθύμητων παρενεργειών

Προς το παρόν, το εμβόλιο Sinovac κυκλοφόρησε μόνο δεδομένα κλινικών μελετών για τη Φάση Ι και τη Φάση II, και τα σχετικά δεδομένα δείχνουν ότι ο ρυθμός ανεπιθύμητων παρενεργειών είναι 20%, χαμηλότερος σε σχέση με άλλα εμβόλια.
Ιολόγος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στην Swiss Biotech, δήλωσε ότι, από ακαδημαϊκή άποψη, υπάρχουν δύο αμφισβητήσιμα σημεία σχετικά με τα δεδομένα του Sinovac
Πρώτον, σε διάφορα άλλα εμβόλια COVID-19, η αναλογία ανεπιθύμητων ενεργειών στην ομάδα των εμβολιασμένων είναι συνήθως σημαντικά υψηλότερη από αυτήν στην ομάδα εικονικού φαρμάκου.
Αλλά η αναλογία παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό του Sinovac ήταν παρόμοια με εκείνη με ένεση με εικονικό φάρμακο.
Δεύτερον, γενικά, όσο περισσότερα είναι τα εμβόλια, τόσο περισσότερες παρενέργειες υπάρχουν.
Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «συσχέτιση δόσης».
Ωστόσο, από τα αποτελέσματα της μελέτης των εμβολίων Sinovac, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο.
Οι επιστήμονες περιμένουν τα κλινικά δεδομένα της Φάσης III του Sinovac, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία.

Το Sinovac δεν επιτρέπεται σε έγκυες γυναίκες

Παρόλο που η Κίνα δημοσίευσε δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Sinovac σε κλινικές δοκιμές στις 6 Ιανουαρίου, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το Xinhua ανέφεραν ότι δεν επιτρέπεται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να εμβολιαστούν.
Συνιστούν ακόμη στις γυναίκες να αναβάλουν την εγκυμοσύνη τους για τρεις ή έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Πολιτικοποιημένος υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Κίνα 

Δεδομένου ότι τα κινεζικά δεδομένα εμβολίων στερούνται διαφάνειας, οι άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων.
Υπήρξαν ειδήσεις σχετικά με τη χαμηλή αποδοχή των εμβολίων στη Σαγκάη και σε άλλες πόλεις.
Από τις 27 Μαρτίου, το ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα ήταν μόλις 7%.
Πρόσφατα, προκειμένου να επιταχυνθεί το ποσοστό εμβολιασμού, η Κίνα πολιτικοποίησε το εμβόλιο και ανάγκασε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
Αυτό το εσωτερικό έγγραφο προέρχεται από μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, τον Chongqing Sokon Industry Group.
Είχε τον τίτλο, «Ανακοίνωση για την Ενίσχυση της Πρόληψης και του Ελέγχου της Επιδημίας».
Η ανακοίνωση ανέφερε: «Όλες οι μονάδες πρέπει να αντιληφθούν τους πολιτικούς προβληματισμούς και να ακολουθήσουν την αρχή ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν»
«Ο Όμιλος θα αξιολογήσει οποιαδήποτε μονάδα που δεν προωθεί το νέο έργο εμβολιασμού COVID και θα τον καλέσει για λογοδοσία».

Εκτός των μεγάλων επιχειρήσεων, το πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού με εμβόλια κινεζικής παραγωγής έχει αρχίσει να επεκτείνεται.
Ο κ. Liu, έμπορος λαχανικών στην αγορά Honggang στην πόλη Sanya, Hainan, δήλωσε στους The Epoch Times ότι απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθει στην αγορά.
Όλη η πόλη Sanya υπόκειται τώρα σε εμβολιασμούς, είναι υποχρεωτικό»

Ο κ. Wu, ένας Κινέζος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του τα εξής «Η ασφάλεια, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του (κινεζικού εμβολίου) είναι πολύ χαμηλή.
Στο παρελθόν, υπήρχαν παιδιά που εμφάνισαν αναπηρίες μετά τον εμβολιασμό άλλων νόσων.
Για να αναπτύξουν τα εμβόλια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ήξεραν ότι η ποιότητα δεν ήταν καλή, αλλά εξακολουθούσαν να αναγκάζουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο Κινέζους, αντιμετωπίζουν την ζωή σαν αστείο.

Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Περού, Ernesto Bustamante, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι το εμβόλιο στελέχους Wuhan του Sinopharm είχε μόνο 33% αποτελεσματικότητα, ενώ το εμβόλιο στελέχους του Πεκίνου είχε 11,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βραζιλίας, το Sinovac αναφέρθηκε επίσης ότι ήταν μόνο 50,4% αποτελεσματικό.
Είναι συχνό φαινόμενο στην Κίνα να εμφανίζονται πλαστά εμβόλια με την πάροδο των ετών.

Το 2018, η Changsheng Biotechnology πούλησε πάνω από 250.000 δόσεις – χαμηλής ποιότητας - του εμβολίου DTap (ένα συνδυαστικό εμβόλιο για μικρά παιδιά για την ανάπτυξη ανοσίας κατά της διφθερίτιδας, του κοκκύτη και του τετάνου).
Το 2013, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις θανάτων βρεφών που προκλήθηκαν από εμβόλιο ηπατίτιδας Β στη νότια Κίνα.
Το 2007, το περιστατικό στο εμβόλιο Shanxi προκάλεσε σε 100 παιδιά σοβαρές παρενέργειες ή θανάτους.
Το 2005, ένα μη φυσιολογικό συμβάν εμβολίου ηπατίτιδας Α στο Anhui είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και 215 ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο αναγκαστικός εμβολιασμός COVID-19 είναι διαδεδομένος στην Κίνα

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιβάλλει εμβολιασμούς στο κοινό, παρά τις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις στην υγεία αρχίζουν να αυξάνονται.
Μια γυναίκα η Duan Da Dan δημοσίευσε στα κινέζικα στον ιστότοπο κοινωνικών μέσων Weibo στις 31 Μαρτίου:
«Είμαι πραγματικά ενοχλημένη που ο εργοδότης μου με αναγκάζει να κάνω το εμβόλιο ακόμα κι αν σκοπεύω να μείνω έγκυος»
Ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου ισχυρίστηκε στις 30 Μαρτίου ότι ενώ είχε αλλεργίες, τον υποχρέωσαν να εμβολιαστεί.

Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαγορεύεται η είσοδος

Η τοπική αρχή αγοράς στην επαρχία Hainan της νότιας Κίνας επέβαλλε τον κανόνα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην αγορά χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ένας λιανοπωλητής θαλασσινών με το επώνυμο Wang ανέφερε ότι νωρίς το πρωί της 24ης Μαρτίου, περισσότερα από 100 στελέχη της κρατικής διοίκησης και αστυνομικοί εμφανίστηκαν να φρουρούν την αγορά.
Εξέταζαν το πιστοποιητικό υγείας κάθε επισκέπτη πριν τους αφήσουν να μπουν μέσα.

Ο εμβολιασμός είναι πολιτική απόφαση

Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο εμβολιασμός θεωρείται σημαντικό πολιτικό έργο που πρέπει να εκτελεστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα κοινοτικά κέντρα της Κίνας.
Πρόσφατα, η Sokon Group, μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στην πόλη Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, ζήτησε από τους υπαλλήλους της να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό ως κρίσιμο πολιτικό καθήκον, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση της εταιρείας
Το έγγραφο, με ημερομηνία 25 Μαρτίου, απαιτούσε από όλους να «εμβολιαστούν ως κρίσιμο πολιτικό καθήκον» και αναλάβουν την ευθύνη τους για να διασφαλίσουν ότι «θα εφαρμόζεται κατ 'αρχήν σε όλους τους υπαλλήλους ηλικίας 18 έως 59 ετών εκτός από τις εγκύους ή τις θηλάζουσες γυναίκες.
Ο εμβολιασμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί στα τοπικά νοσοκομεία της πόλης έως τις 30 Απριλίου 2021»
Ο εμβολιασμός είναι επίσης στην κορυφή της ατζέντας σε πολλά μέρη της Κίνας.
Μια διαδικτυακή ανάρτηση με ημερομηνία 25 Μαρτίου δείχνει μια ειδοποίηση που εκδόθηκε από το χωριό Kuliushu της περιοχής Shunyi, με το οποίο δηλώνεται ότι οι κάτοικοι που δεν εμβολιάζονται έως τις 6 Απριλίου θα τους απαγορεύεται η είσοδος στην κοινότητα.
Σε πολλές κοινότητες με ανακοινώσεις επισημαίνουν την «άνευ όρων εμβολιασμό», εκτός εάν οι άνθρωποι παρουσιάσουν πρόσφατο ιατρικό ιστορικό που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν.
«Όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό θα πρέπει να αναλάβουν όλα τα έξοδα για να αποδείξουν ότι δεν έχουν COVID -19 και θα θεωρηθούν νομικά υπεύθυνοι για τη διάδοση του ιού σε άλλους», αναφέρεται σε ανακοινώσεις.
Ένας άλλος υπάλληλος σε κρατική εταιρεία του Πεκίνου, τόνισε ότι οι τοπικές κρατικές επιχειρήσεις ακολούθησαν παρόμοιες πολιτικές σχετικά με το COVID-19.

Οι πολίτες ανησυχούν

Υπάρχει διστακτικότητα για το εμβόλιο λόγω της χαμηλής αποτελεσματικότητας.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, μια έρευνα 756 ιατρών στην επαρχία Zhejiang της νότιας Κίνας έδειξε ότι μόνο το 28% των ερωτηθέντων ήθελε να εμβολιαστεί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κινεζικές αρχές ανησυχούν για την τρέχουσα ταχύτητα χορήγησης των εμβολίων, η οποία ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο, αν και έχουν δοθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις.
Μια μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου Sinopharm της Κίνας ήταν μόνο 11,5% έως 33%.
Τα ευρήματα της Βραζιλίας σε μια δοκιμή στα τέλη της φάσης δείχνουν ότι το CoronaVac βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό μόνο 50,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης