Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid free το Γιβραλτάρ – Ούτε μια νοσηλεία εδώ και δύο εβδομάδες

Covid free το Γιβραλτάρ – Ούτε μια νοσηλεία εδώ και δύο εβδομάδες
Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στο βρετανικό θύλακα
Σχετικά Άρθρα

Covid free είναι το Γιβραλτάρ, το οποίο έχει να αναφέρει νοσηλεία ασθενή με covid εδώ και δύο εβδομάδες.
Χάρη στο εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών, εκτιμάται πως το 85% των κατοίκων του βρετανικού αυτού «θύλακα» έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ εμβολιασμένο με τουλάχιστον τη μια δόση είναι πάνω από το 50% των 15.000 εργαζομένων που μεταβαίνουν καθημερινά στο Γιβραλτάρ από την Ισπανία.
Απόρροια των εμβολιασμών είναι αφενός να μην καταγράφονται μολύνσεις αφετέρου η ζωή να έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς ήδη από τα τέλη Μαρτίου δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες – μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους, τα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς – ενώ παράλληλα έχουν καταργηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες και επαναλειτουργούν κανονικά από την 1η Μαρτίου τα μπαρ και τα εστιατόρια.
Μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου αίρονται και οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στα μπαρ και τα εστιατόρια ενώ από τις 16 Απριλίου θα αρθούν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις.
Σημειώνεται μάλιστα πως πρόσφατα 600 εμβολιασμένοι παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Γιβραλτάρ με την Ολλανδίας.
Στο Γιβραλτάρ 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της covid, ενώ καταγράφηκαν και 4.300 κρούσματα.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης