Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένη μεταβλητότητα

XA: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένη μεταβλητότητα
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης η Jumbo και η Lamda Dev.
Σχετικά Άρθρα

Η διατήρηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, των επενδυτών στις αγορές του εξωτερικού, κρατάει τις αγορές σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση του θετικού κλίματος και στην εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές περιμένουν πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα διατηρήσουν το γενικό δείκτη σε θετικό έδαφος και κοντά στις 900 μονάδες, με τη μεταβλητότητα να παραμένει αυξημένη.
Τονίζεται πως από σήμερα σταματάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να γίνει το reverse split και η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. 
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, δημοσιεύει αποτελέσματα για τη χρήση 2020 η Jumbo και η Lamda Dev.
Οι αναλυτές περιμένουν για τη Jumbo ΕΒΙΤDA κοντά στα 200 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 23% και καθαρά κέρδη 134 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24%.
Αναφορικά με το μέρισμα δεν αναμένεται επιπλέον μέρισμα, αλλά θαπροταθεί 0,47 ευρώ που θα πληρωθεί 3 μήνες μετά την αδιάλειπτη και ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.
Για τη Lamda αναμένεται μείωση 40% στα EBITDA του κλάδου λιανικής.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα με καταβολή μετρητών και μετοχές της Cenergy.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Eurobank Equities
Με τις διεθνείς αγορές να διατηρούν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκο, η εγχώρια αγορά είναι πιθανό να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος.

Beta
Τα αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο, με τις ενημερώσεις για τις προοπτικές και οι προτάσεις για τα μερίσματα να στηρίζουν τους καλούς όγκους συναλλαγών και το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Περιμένουμε αυτή η τάση να διατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas 
Ενεργό παραμένει το ανοδικό momentum εντός και εκτός παρά τα όποια εμπόδια στην πορεία του εμβολιασμού, ενώ συνεχίζονται στο εσωτερικό οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τις Lamda και Jumbo να ανακοινώνουν σήμερα μετά την συνεδρίαση.
Ως φυσιολογική κρίνεται η όποια πιθανή διόρθωση τιμών στον ΓΔΧΑ βραχυπρόθεσμα.
Σημειώνουμε ότι εκτός διαπραγμάτευσης θα είναι πλέον η τράπεζα Πειραιώς μέχρι την Παρασκευή.
Στο εξωτερικό βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στις ανακοινώσεις Α΄τριμήνου 2021 των JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America και Wells Fargo.
Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών ανακοινώνεται μεταξύ άλλων η βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης