Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση γύρω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται το καλό κλίμα στο εξωτερικό και φυσικά συμβάλει στο να διατηρείται το καλό κλίμα και στο εσωτερικό, με συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με καλά αποτελέσματα, θετικές προοπτικές και υψηλά μερίσματα αντισταθμίζουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες με κάποια εμβόλια αλλά φαίνεται πως δεν αλλάζουν την πορεία. Ο Γ.Δ. συμπλήρωσε 7 ανοδικές και από την αρχή του έτους έχει άνοδο 11,24%. Στις τελευταίες 7, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο, η άνοδος είναι της τάξης του 4,03%. Ξεχωρίζει η ΑΛΦΑ με άνοδο 26,12% σε αυτές τις συνεδριάσεις. Μειώνεται έτσι το discount έναντι των άλλων συστημικών.

Σταθεροποιητικά κινείται η αγορά στα πρώτα λεπτά με μικρές διακυμάνσεις στα βαριά χαρτιά. Γύρω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χωρίς τη συγκεκριμένη εισηγμένη η συνεδρίαση του ΧΑ και θα παραμείνει εκτός μέχρι και την Παρασκευή, προκειμένου να γίνει το reverse split. Εκτός και το συμβόλαιο σειράς Ιουνίου. Όταν επιστρέψει η μετοχή το νέο σύνολο θα είναι 50,3 εκατ. τεμάχια και η ονομαστική αξία στο 1 ευρώ. Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση κεφαλαίου. Στο -78% από την αρχή του έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλύτερη εικόνα από τη Eurobank, η οποία έχει μικρή άνοδο, ενώ η Alpha κινείται πέριξ του χθεσινού κλεισίματος, όπως και η Εθνική.

JUMBO: Δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα, αν και έχουμε μία εικόνα βάσει εκτιμήσεων διοίκησης για την τελική γραμμή. Έχει δώσει καλά μερίσματα στην προηγούμενη χρονιά (0,6150 ευρώ) και παρά την πανδημία. Η εταιρεία δε θα προτείνει επιπλέον μέρισμα, αλλά όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και περάσουν λίγες μήνες, μετά το άνοιγμα της αγοράς θα δώσει πάλι κάποια μετρητά (0,47 ευρώ). Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γίνονται τα πακέτα στα 11,20 ευρώ και η μετοχή παραμένει κοντά στα 10 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα, που αφορά μετρητά και μετοχές της Cenergy. Άνοιξε με απώλειες 9%, αναμενόμενες, αφού η απόδοση είναι μεγάλη. Στα 2,35 ευρώ η τιμή.

ATTICA GROUP: Ορεξάτη στο σημερινή ξεκίνημα με κίνηση προς τα 0,89 ευρώ. Στις τελευταίες μέρες δε βλέπουμε πωλητές. Κοντά στο 1 ευρώ η πρώτη αντίσταση και το άνω μέρος της συσσώρευσης.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ανοδικά αλλά με μεταβλητότητα λόγω απόστασης αγοραστή με πωλητή.

IDEAL: Καλά τα αποτελέσματα χρήσης καθώς γύρισε σε κερδοφορία και παραμένει αδάνειστη. Το μεγάλο ράλι της μετοχής στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς δίνει υψηλό p/e και καλό p/bv, αλλά σε σχέση με κάποιες ομοειδείς, αν μπορούμε να την κατατάξουμε με αυτές αφού δεν είναι αμιγώς εταιρεία πληροφορικής, δείχνει πως έχει discount ακόμα.

AS COMPANY: Με ισχυρή άνοδο και μικρό όγκο, αφού δεν υπάρχουν και πολλά ελεύθερα. Μάλλον κάποιοι αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχουν πλέον πολλές εξόφθαλμα φθηνές. Επιστροφή κεφαλαίου θα κάνει και φέτος. Ισχυρή η ρευστότητα.

NEWSPHONE: Πήρε απόφαση η γενική συνέλευση για ακύρωση των ιδίων μετοχών και έτσι οι βασικοί μέτοχοι αυξάνουν λίγο το ποσοστό τους, αλλά πάλι είναι κάτω από 90%. Αν βέβαια είχαν κάνει περισσότερες αγορές ιδίων μετοχών, όταν μπορούσαν, σήμερα θα μπορούσαν να τη βγάλουν έξω από το ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης