Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Όγδοη συνεχόμενη ανοδική με οριακή υπέρβαση των 900 μονάδων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Όγδοη συνεχόμενη ανοδική με οριακή υπέρβαση των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων συνεχίζεται, αλλά έχουμε και την όγδοη συνεχόμενη ανοδική. Έχουμε μία «περίεργη» ισορροπία γύρω από τις 900 μονάδες, αφού οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αντισταθμίζονται με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Όμως οι αγοραστές έχουν προβάδισμα έστω και μικρό στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ουσιαστικά κάποιες μετοχές υποχωρούν, αλλά πολλές εισέρχονται στο προσκήνιο και καταγράφουν σημαντικές κινήσεις. Αυτή η μάχη κάπου θα βγάλει… Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο με τις περισσότερες σήμερα να γράφουν και νέα υψηλά 14 μηνών. Από την άλλη διόρθωναν ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, ΕΛΠΕ και Motor Oil, μεταξύ άλλων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέο υψηλό έγραψε η Εθνική και έκλεισε λίγο χαμηλότερα αλλά με άνοδο 2,21%. Η Alpha επίσης έγραψε νέο υψηλό αλλά τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες. Τέλος η Eurobank είχε καλή εικόνα και διατηρεί επαφή με τα υψηλά της αλλά και την αποτίμηση των 3 δισ. ευρώ

JUMBO: Σημαντικές απώλειες σήμερα, πάνω που πήγε ξανά να προσεγγίσει τα 17 ευρώ. Ίσως να μην άρεσε στους επενδυτές ότι θα δώσει μέρισμα αφού ανοίξουν για 3 μήνες κανονικά τα καταστήματα. Ίσως και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, να έδωσαν αφορμές. Στα 16,11 ευρώ και στο -4,11%. Για κάποιες πληροφορίες για έξοδο από MSCI, τις είχαμε μεταφέρει χθες... 

ΕΥΔΑΠ: Σε υψηλά 20 μηνών η μετοχή και λίγο πιο πάνω θα πάει σε υψηλά 6,5 ετών. Εκεί πρέπει να πάει και να πιάσει τα 9 ευρώ σε πρώτη φάση. Δέλεαρ το μέρισμα, οι επενδύσεις και η προοπτική νέας επιστροφής κεφαλαίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα όσα γίνονται επηρεάζουν. Στο -2,37% και στα 1,32 ευρώ. Πάλι έχει προσεγγίσει καλή στήριξη από την οποία έχει δώσει καλές κινήσεις στο παρελθόν. Για να δούμε, αν με όσα γίνονται θα βρεθούν δυνάμεις να αντιδράσει, ή θα σπάσει για χαμηλότερα ενόψει και της γενικής συνέλευσης. Η στήλη απλά την κοιτάει… από απόσταση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έκοψε το μέρισμα και έχασε όπως ήταν αναμενόμενο ένα μέρος του. Στα 2,38 ευρώ και στο -7,93% με όγκο 232 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες, που να έχουν μείνει τόσο πίσω και να μην έχουν ακολουθήσει την αγορά. Ακόμα και εταιρείες με αντίστοιχες ζημιές λόγω τουρισμού είχαν απομακρυνθεί από τα χαμηλά τους. Αυτή ήταν κολλημένη στα 0,80 ευρώ και κάποιοι (θεσμικοί σύμφωνα με πληροφορίες) πουλούσαν εκεί. Χωρίς ιδιαίτερους πωλητές στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ουσιαστικά έψαχνε αφορμή.

Ξέσπασε σήμερα και πέρασε πάνω από τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει στις 23/3 που την επιλέξαμε, δηλαδή το 1 ευρώ. Τώρα θα πρέπει η διάσπαση να συνεχιστεί και όχι να γυρίσει πίσω και να συνεχίσει τη συσσώρευση. Στα 1,06 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +23,26% με καλό όγκο 171 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Νέα υψηλά. Έχει βρει πλέον το δρόμο της. Τα θεμελιώδη της είναι εξαιρετικά και η πορεία της μέχρι σήμερα πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Μην πούμε ότι έπρεπε να είναι η αποτίμηση πιο μεγάλη. Στα 1,36 ευρώ και στο +8,37% με 22 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Με λιγότερο συγκριτικά με άλλες συνεδριάσεις σήμερα στο +10%. Στα 1,39 ευρώ με 512 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πολύ καλά τα πήγαν επίσης σήμερα οι μετοχές των MIG, Επίλεκτος, Minerva, Moda Bagno, Κλωστήρια Ναυπάκτουυ, ΕΚΤΕΡ, AS Company, Intertech, Reds, Ιατρικό Αθηνών κ.α.

ΔΟΥΡΟΣ: Με λίγα κομμάτια πήγε στο -20% και με λίγες χιλιάδες στο +10%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης