Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Ευρώπη θα επιστρέψει πιο γρήγορα στα προ κρίσης επίπεδα το επόμενο έτος λόγω εμβολιασμών

ΔΝΤ: Η Ευρώπη θα επιστρέψει πιο γρήγορα στα προ κρίσης επίπεδα το επόμενο έτος λόγω εμβολιασμών

Να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών και να υπάρξει προετοιμασία για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του ιού

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα το 2022, δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τετάρτη 14/4, αν και αυτό εξαρτάται άμεσα από την εκστρατεία εμβολιασμού Covid-19 της περιοχής.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να εισαγάγουν νέους περιορισμούς ή να εντείνουν τα προηγούμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα κρούσματα Covid έχουν αυξηθεί. Αυτό οδήγησε σε πτώση 0,2% στις προβλέψεις ανάπτυξης του ΔΝΤ για το τρέχον έτος, η οποία ανέρχεται σήμερα στο 4,5%, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
«Με την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια θα είναι ευρέως διαθέσιμα το καλοκαίρι του 2021 και καθ 'όλη τη διάρκεια του 2022, η αύξηση του ΑΕΠ προβλέπεται στο 3,9% το 2022, φέρνοντας το ευρωπαϊκό ΑΕΠ στα επίπεδα πριν από την πανδημία», δήλωσε το ΔΝΤ.

Στοίχημα η αντιμετώπιση της πανδημίας

Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία συνεχίζει να θολώνει τις προοπτικές, ιδίως όταν πρόκειται για πιθανές νέες μεταλλάξεις του ιού και την ταχύτητα με την οποία θα συνεχίσουν να διατίθενται τα εμβόλια.
"Είναι άγνωστο το πόσο γρήγορα μπορεί καμφθεί το τρίτο κύμα, το οποίο δεν περιλαμβάνουμε στις προβλέψεις μας κάτι το οποίο αποτελεί σίγουρα κίνδυνο για το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Alfred Kammer, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ στο CNBC, την Τετάρτη (14/4).
Αναφέρθηκε στην ταχύτητα του εμβολιασμού προκειμένου να επιτευχθούν πιο γρήγορα αποτελέσματα στον γενικό πληθυσμό, προσθέτοντας ότι είναι πιθανή μια δυσάρεστη έκπληξη από τη διασπορά και τις μεταλλάξεις του ιού και γι αυτό θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.
Εδώ έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι, η Ε.Ε. έλαβε τα άσχημα νέα της από τη Johnson & Johnson που δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του εμβολίου της στην Ευρώπη, αφού οι αρχές στις ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με εξαιρετικά σπάνιες επιπλοκές και τη δημιουργία θρομβώσεων.

Το μπλόκο από Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson ήταν ένα από τα τέσσερα στα οποία βασίστηκε η Ε.Ε. για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού του το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το εν λόγω εμβόλιο ήταν περιζήτητο από πολλές κυβερνήσεις δεδομένου ότι απαιτεί μόνο έναν εμβολιασμό.
Αυτή δεν είναι η πρώτη καθυστέρηση στη διανομή εμβολίων στην Ευρώπη και η Ε.Ε. έχει αντιμετωπίσει έντονες κριτικές για τον ρυθμό της μέχρι στιγμής διάθεσής τουw. Εκτός από τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ευρώπης κατηγορήθηκε ότι σπατάλησε αρκετό χρόνο για να εγκρίνει νέα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης