Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα στις γεωπολιτικές εξελίξεις

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα στις γεωπολιτικές εξελίξεις
Οι 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχουν φέρει το γενικό δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες με τους τεχνικούς αναλυτές να θέλουν εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από το εν λόγω σημείο
Σχετικά Άρθρα

Με τις ξένες αγορές να εμφανίζουν διάθεση για ακόμα υψηλότερα επίπεδα, το ΧΑ αναμένεται να ακολουθήσει, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν και την αύξηση της γεωπολιτικής έντασης, τονίζοντας πως μπορεί να επηρεάσει την πορεία της αγοράς.
Οι 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχουν φέρει το γενικό δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες με τους τεχνικούς αναλυτές να θέλουν εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από το εν λόγω σημείο.
Η διάσπαση δίνει στόχο τις 950 μονάδες με ενδιάμεσο σταθμό τις 920 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Jumbo μετά τις χθεσινές αναφορές της διοίκησης για εξαιρετικό δεκαπενθήμερο τον Απρίλιο, το οποίο κάλυψε όλη την πτώση στο τζίρο του πρώτου τριμήνου.

Eurobank Equities
Για σήμερα, αν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν διάθεση για συνέχιση της ανοδικής κίνησης, περιμένουμε πως οι γεωπολιτικές εντάσεις θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.

Euroxx
Μετά από 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις περιμένουμε η αγορά σήμερα να συσσωρεύσει γύρω από τις 900 μονάδες.

Beta
Το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς θα αποφασίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, ενώ τα συμβόλαια σειράς Απριλίου λήγουν σήμερα.
Καθώς οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ρεκόρ περιμένουμε μία ανοδική συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 857 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Depolas 
Η συσσώρευση του ΓΔΧΑ στα τρέχοντα επίπεδα θα αναζητήσει αφορμή εκτόνωσης τις επόμενες συνεδριάσεις αυξάνοντας τη μεταβλητότητα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μερισματικές αποδόσεις που έχουν ανακοινωθεί από τις εισηγμένες μέχρι τώρα στηρίζουν σημαντικά τα επίπεδα τιμών.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ΔΤΚ στην Ευρωζώνη.
Επιπλέον, σημειώνουμε ότι σήμερα εκπνέουν τα παράγωγα συμβόλαια στους δείκτες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης