Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου
Η Ν. Κεραμέως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου», δηλώνει η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Στόχος, όπως αναφέρει η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews, «είναι να επιμηκυνθεί κατά το δυνατόν ο χρόνος δια ζώσης διδασκαλίας, καθώς και η διάδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών».
Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, διότι, όπως εξηγεί «όλοι- μαθητές και εκπαιδευτικοί- έχουν καταβάλει εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και έχουν ανάγκη από αποφόρτιση».

Για γυμνάσια και δημοτικά

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια και δημοτικά, αφού σημειώνει πως αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, και τους όρους με τους οποίους αυτές θα ανοίξουν, η κ. Κεραμέως σημειώνει πως «προχωράμε βήμα-βήμα» και «έχοντας βεβαίως ως προτεραιότητά μας τη δια ζώσης επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, με όρους ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας».
Κατά την ίδια, «το self test αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση, για την πρόληψη από τη διασπορά της πανδημίας μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορωνοιού.

Περί εμβολιασμού καθηγητών

Η κ. Κεραμέως κάνοντας αναφορά στο θέμα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζει ότι «το πρώτο βήμα έγινε από τον Φεβρουάριο με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Το δεύτερο βήμα, τον Μάρτιο, επικεντρώθηκε στην ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στο σύστημα αξιοποίησης αδιάθετων εμβολίων και τώρα, από τις 21 Απριλίου, πραγματοποιούμε το τρίτο και καθοριστικό βήμα, την ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο».

Για voucher

Για το πρόγραμμα «Ψηφιακή μεταρρύθμιση» με τα voucher των 200 ευρώ, η υπουργός μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί αιτήσεις σε 335.814 νέους.
Προσθέτει πως οι δικαιούχοι και οι οικογένειές τους, με την έκδοση των κουπονιών που ήδη έχει ξεκινήσει , μπορούν να προμηθευτούν άμεσα από τους προμηθευτές τις συσκευές που επιθυμούν.

Το επόμενο σχολικό έτος

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων φέτος σε 218 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, το προσεχές σχολικό έτος προγραμματίζεται η επέκταση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διδάσκονται, όπως αναφέρει η υπουργός, θεματικές σταθμισμένες ανά ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα, όπως STEM& Εκπαιδευτική Ρομποτική, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, κλιματική αλλαγή, επιχειρηματικότητα, φυσικές καταστροφές και πολιτική προστασία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενώ επεκτείνεται και η εισαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης