Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (επιδημιολόγος) για μετακινήσεις: Πρέπει το Πάσχα να θυσιαστεί για το καλοκαίρι

Ζαούτης (επιδημιολόγος) για μετακινήσεις: Πρέπει το Πάσχα να θυσιαστεί για το καλοκαίρι
Μπορεί να πρέπει να θυσιάσουμε το ταξίδι το Πάσχα στο χωριό και στο νησί για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι, είπε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων
Σχετικά Άρθρα

Θυσία των πασχαλιάτικων μετακινήσεων για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο καλοκαίρι συστήνει ο Θεοκλής Ζαούτης καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.
Μπορεί να πρέπει να θυσιάσουμε το ταξίδι το Πάσχα στο χωριό και στο νησί για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι, σημείωσε ο κ. Ζαούτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ανησυχία για τις μαζικές μετακινήσεις

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή χρειάζεται αυτοσυγκράτηση λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και έθεσε το ρώτημα τι θα συμβεί εάν υπάρξει μια μαζική μετακίνηση από κόκκινες περιοχές σε εκείνες με μικρότερο ιικό φορτίο ή σε νησιά «παρθένα» από Covid.
Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας εκτίμησε ότι «πάμε σχετικά καλά» και κάλεσε τους πολίτες να μην διστάζουν να εμβολιαστούν καθώς τυχόν παρενέργειες είναι πάρα πολύ σπάνιες και ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος.
Επίσης ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιούν οι πολίτες τα τεστ, να τηρούν τα μέτρα των αποστάσεων και να φορούν μάσκα ώστε να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης