Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στάση αναμονής με το βλέμμα στο εξωτερικό – Στο επίκεντρο Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil

ΧΑ: Στάση αναμονής με το βλέμμα στο εξωτερικό – Στο επίκεντρο Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο – Η ΑΜΚ της Πειραιώς οδηγεί σε κινήσεις βελτίωσης ρευστότητας
Σχετικά Άρθρα

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα παραμείνει εστιασμένο το βλέμμα των επενδυτών μετά και το χθεσινό limit down και μάλιστα με υψηλό αριθμό ανεκτέλεστων τεμαχίων.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με μικρές απώλειες σύμφωνα με όσα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και οι αναλυτές περιμένουν πως η εγχώρια αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από το εξωτερικό.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν συνέχιση των πιέσεων λόγω της αύξησης της Πειραιώς και της ανάγκης ρευστότητας που δημιουργεί στα χαρτοφυλάκια, τονίζουν όμως πως δεν παρατηρείται μεγάλος όγκος πωλήσεων και ίσως αυτό περιορίσει το πτωτικό περιθώριο.
Εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της ΔΕΗ αλλά και της Motor Oil θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2020 μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities για τη ΔΕΗ περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 908 εκατ. ευρώ από 334 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ για τη Motor Oil περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο προσαρμοσμένα EBITDA 63,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 36%

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε χθες.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα παραμείνει στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν σήμερα οριακά πτωτικό άνοιγμα, οι ελληνικές μετοχές είναι πιθανό να ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να είναι σε εγρήγορση λόγω του ρίσκου για μία ακόμη αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω αυξημένων αποτιμήσεων.

Beta
Στάση αναμονής από τους επενδυτές με τις εκροές να αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα καθώς το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς πλησιάζει.
Ωστόσο, οι όγκοι των συναλλαγών δείχνουν ότι δεν υπάρχει σημαντική προσφορά και άρα το περιθώριο πτώσης είναι περιορισμένο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 861 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 861 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 900 μονάδες.

Depolas
Η διόρθωση των τιμών κρίνεται ως φυσιολογική και ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι το πρώτο σημείο στήριξης των 860 μονάδων, επίπεδο μέχρι το οποίο δεν αλλοιώνεται η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.
Συνεχίζουμε και είμαστε θετικοί για την πορεία της αγοράς με στραμμένο το βλέμμα στο εξωτερικό.
Σήμερα μετά την συνεδρίαση δημοσιεύουν αποτελέσματα Motor Oil και ΔΕΗ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης