Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος των αποδόσεων καθώς οι επενδυτές δοκιμάζουν τις προθέσεις της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος των αποδόσεων καθώς οι επενδυτές δοκιμάζουν τις προθέσεις της ΕΚΤ
Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 θα ρίξει μεγαλύτερο φως στα μελλοντικά σχέδιά της ως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας όταν θα αρχίσει η ανάκαμψη
Σχετικά Άρθρα

Σε κλοιό ανοδικών πιέσεων βρίσκονται οι αποδόσεις των ομολόγων των κρατών της Ευρωζώνης, εν μέσω νέων εκδόσεων χρέους, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 20 Απριλίου.
Ο όγκος συναλλαγών ήταν επίσης ιδιαίτερα συγκρατημένος σε σχέση με τα επίπεδα της Δευτέρας (19/4), όταν η απόδοση των γερμανικών 10ετών αυξήθηκε πέντε μονάδες βάσης, καθώς απουσίασαν σημαντικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων ενώ οι επενδυτές αναμένουν από την ΕΚΤ να δώσει λεπτομέρειες εν όψει της βραχυπρόθεσμης στρατηγικής την οποία αναμένεται να ακολουθήσει.
Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η συνεδρίαση της ΕΚΤ θα συγκεκριμενοποιήσει περαιτέρω τα μελλοντικά σχέδιά της ως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας όταν θα αρχίσει η ανάκαμψη, πότε δηλαδή θα άρει τη χαλαρη νομισματική πολιτική της.

Γερμανία και Ιταλία

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς αυξήθηκε προς στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου, στο -0,21% για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο -0,23%, εξακολουθώντας να παρουσιάζει άνοδο μίας μονάδας βάσης.
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς στο 0,818% με άνοδο δύο μονάδων βάσης.

Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ανέβηκε ελαφρώς στο 0,91% από το 0,90% της Δευτέρας (19/4), με το spread στις 116 μονάδες βάσης. 
Στους τίτλους με λήξη το 2025 και 2026, οι αποδόσεις παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες κινούμενες στο -0,11% και 0,09% αντίστοιχα.
Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ επέστρεψε στο συνηθισμένο μέσο όρο των 163 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 75 εκατ. ευρώ έγιναν στη 10ετία.

Γύρισμα

«Εν απουσία σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων και με τον όγκο συναλλαγών να αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένουμε ότι οι αποδόσεις θα παραμείνουν ακόμη για πολύ στα σημερινά υψηλά επίπεδα», αναφέρει ο Cristof Ringuer, αναλυτής της Commerzbank, ο οποίος συστήνει στους πελάτες του να αγοράσουν γερμανικά κρατικά ομόλογα.

Νέες εκδόσεις

Στην πρωτογενή αγορά, η Ε.Ε. εξέδωσε 15ετές ομόλογα αντλώντας 4,75 δισ. ευρώ, με τη ζήτηση ωστόσο έφτασε να υπερβαίνει τα 41 δισ. ευρώ.
Η έκδοση προορίζεται για τη χρηματοδότηση δανείων του EFSM.
Επίσης, η Γερμανία εξέδωσε διετή τίτλο αντλώντας 4,085 δισ. ευρώ, ενώ η Φινλανδία άντλησε 1 δισ. ευρώ από το εκ νέου άνοιγμα του ομολόγου με λήξη το 2040.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης