Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 295.000 κρούσματα

Ανεξέλεγκτη η covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 295.000 κρούσματα
Αυξητικός και ο αριθμός των θυμάτων
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την ινδική παράλλαξη του ιού, η οποία θερίζει καθημερινά χιλιάδες Ινδούς.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 295.000 κρούσματα και 2.023 θάνατοι.
Πρόκειται για αριθμούς που για πρώτη φορά αναφέρονται στην Ινδία, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Συνολικά η Ινδία μετρά 182.553 επί συνόλου 15,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων και είναι δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά τις μολύνσεις και τέταρτη αναφορικά με τους θανάτους.
Σε μια προσπάθεια να καμφθεί η τεράστια διασπορά του ιού, οι αρχές του Νέου Δελχί, πόλης που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της επιδημίας, έλαβαν την απόφαση να επιβληθεί 6ημερο lockdown, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου.
Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας είναι αντιμέτωπα με σοβαρές ελλείψεις κλινών, φαρμάκων αλλά και οξυγόνου ενώ ενδεικτικό του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος υγείας είναι η κινητοποίηση ομάδων πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια.
Σημειώνεται πως έως σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί πάνω από 124 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης