Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις για τον εμβολιασμό και την ανάρρωση των εργαζομένων από τον Covid-19

ΗΠΑ: Φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις για τον εμβολιασμό και την ανάρρωση των εργαζομένων από τον Covid-19

Θα καλύπτεται άδεια μετ’ αποδοχών έως και 10 εργάσιμες ημέρες ή 80 ώρες εργασίας για το διάστημα από την 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021

Σχετικά Άρθρα

Εκπτώσεις φόρου σε εργοδότες που θα δώσουν άδεια μετ' αποδοχών σε εργαζόμενους για να εμβολιαστούν είτε να αναρρωσουν από τον Covid-19 αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden καθώς ο Λευκός Οίκος παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς η σχέτική προσέλευση στα κέντρα έχει μειωθεί τις τελευταίας ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τέταρτη 21 Απριλίου 2021.
Οι εκπτώσεις φόρου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμίσουν πλήρως το κόστος της αποζημίωσης των υπαλλήλων που θα εμβολιαστούν, καθώς και για την ανάρρωσή τους από τυχόν πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού.
Ο Biden θα καλέσει επίσης τους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν τους πόρους τους για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς κοινοποιώντας ακριβείς πληροφορίες και παρέχοντας πιθανά κίνητρα, όπως δώρα και εκπτώσεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.

Τα μέτρα

«Κανείς δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα δολάριο από τον μισθό του επειδή εμβολιάστηκε», δήλωσε αξιωματούχος,
Οι εκπτώσεις φόρου, μέρος των μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε ο Biden τον περασμένο μήνα, ισχύει για σχεδόν τους μισούς από όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.
Για επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με λιγότερους από 500 υπαλλήλους, η πίστωση φόρου θα καλύπτει άδεια μετ ' αποδοχών έως και 511 δολ. την ημέρα για έως και 10 εργάσιμες ημέρες ή 80 ώρες εργασίας, από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 – για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι επεξεργασία των μέτρων γινόταν μέχρι τελευταία στιγμή.

Τα ορόσημα

Οι ΗΠΑ πρόκειται άμεσα να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς από τότε που Biden ανέλαβε την προεδρία
Ο Biden είχε αρχικά ως στόχο να επιτύχει 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς σε 100 ημέρες - ένας στόχος που προκάλεσε κριτική επειδή ήταν πολύ μετριοπαθής.
Αυτός ο στόχος ξεπεράστηκε σε 58 ημέρες.
Περίπου το 26% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι το ποσοστό που απαιτείται για την επίτευξη της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης  είναι πολύ υψηλότερο.

Ρυθμός

Οι ΗΠΑ αναφέρουν κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια ημερησίους εμβολιασμούς, σύμφωνα με στοιχεία του CDC, από 1,8 εκατομμύρια περίπου στις αρχές Μαρτίου.
Αυτός ο ρυθμός έχει μειωθεί ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες, από το υψηλό των 3,4 εκατομμυρίων δόσεων την ημέρα στις 13 Απριλίου σε λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια την Τρίτη 20 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης