Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 200 εκατ. εμβολιασμούς – Fauci: Ψηλά ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 200 εκατ. εμβολιασμούς – Fauci: Ψηλά ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων
Πλήρως εμβολιασμένο το 26% των Αμερικάνων
Σχετικά Άρθρα

Τους 200 εκατομμύρια ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Joe Biden να υποστηρίζει πως όχι μόνο επιτεύχθηκε ο στόχος των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών εντός των πρώτων 100 ημερών της προεδρικής του θητείας για τον οποίο είχε δεσμευθεί, αλλά έγινε ένα ασύλληπτο ρεκόρ.
«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς.
Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για το έθνος» είπε σε χθεσινή παρέμβαση του από το Λευκό Οίκο ο Biden, ο οποίος κάλεσε όλους τους Αμερικάνους άνω των 16 ετών να μην χάσουν την ευκαιρία και να σπεύσουν να εμβολιαστούν από αύριο Παρασκευή 23/4, όταν και ανοίγει το σύστημα, υποστηρίζοντας πως επόμενος στόχος είναι την 4η Ιουλίου η χώρα να έχει επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε οι πολίτες να εξακολουθήσουν να φορούν μάσκες και να εμβολιάζονται τουλάχιστον έως τα τέλη Μαΐου.
«Οι πρώτοι τρεις μήνες του προγράμματος εμβολιασμού μας επικεντρώθηκαν στον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων υψηλού κινδύνου.
Τώρα, στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όλους, άνω των 16 ετών στην Αμερική, όπου κι αν ζείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε ο Biden, ο οποίος προέτρεψε τους εργοδότες μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων σε κάθε Πολιτεία να δώσουν στους εργαζόμενους το χρόνο που απαιτείται, επί πληρωμή, για να εμβολιαστούν.
Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί περίπου 216 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Το 41% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ενώ το 26% έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων.
Παράλληλα, έχουν καταγραφεί περίπου 32 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 569.000 θανάτους.
Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci υποστήριξε ότι οι μολύνσεις στις ΗΠΑ παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, εκτιμώντας πως τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν πρόκειται να κάνουν συστάσεις για χαλάρωση των μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης