Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Θα ζούμε πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό – Πιθανόν εμβολιασμοί κάθε χρόνο

Μόσιαλος: Θα ζούμε πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό – Πιθανόν εμβολιασμοί κάθε χρόνο
Εκτιμάται ότι μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει το 60% των ενηλίκων έως τον Ιούνιο είπε ο κ.Μόσιαλος
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως θα ζούμε αρκετές δεκαετίες με τον κορωνοϊό διατύπωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι πιθανό να γίνονται εμβολιασμοί κάθε χρόνο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μόσιαλος είπε ότι από τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται.
«Αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων έως τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας.
Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας» είπε ο κ.Μόσιαλος, αναφέροντας πως ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί.
«Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης» τόνισε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων, υπογράμμισε ότι το πιο πιθανό είναι τα εμβόλια να προσφέρουν προστασία για πάνω από έναν χρόνο.
«Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια όπως και για τη γρίπη» ανέφερε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος ερωτηθείς για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά από εμβολιασμούς, τόνισε ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης