Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 81% η απαρτία στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ - Για να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου πρέπει να ψηφίσει θετικά το 54,7%

Στο 81% η απαρτία στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ - Για να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου πρέπει να ψηφίσει θετικά το 54,7%
Για να εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρέπει οι μέτοχοι που θα παραβρεθούν να συγκεντρώνουν τουλάχιστον το 54,7% του μετοχικού κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Στο 81% ή 175,6 εκατ. δικαιώματα ψήφου διαμορφώνεται η απαρτία στη σημερινή, 22 Απριλίου 2021, γενική συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρ.
Το 81% κατέχουν 190 μέτοχοι του ομίλου.
Για να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου απαιτείται το 66% της απαρτίας με όρους καταστατικής πλειοψηφίας, το οποίο αντιστοιχεί στο 54,7% των παρόντων.
Πρέπει δηλαδή οι μέτοχοι που θα παραβρεθούν να συγκεντρώνουν τουλάχιστον το 54,7% του μετοχικού κεφαλαίου.
Είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκε το 81% των μετόχων στον Ελλάκτωρ και η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης φαίνεται να είναι οριακή.
Η Greenhill κατέχει 25,58% και δεν είναι σαφές τι θα πράξει ο Διαμαντίδης της Delta Tanker με ποσοστό 4,18%.
Η πλευρά της Reggeborgh κατέχει άμεσα 14,75%, ο Λεωνίδας Μπόμπολας 12,55% και άμεσα και έμμεσα η Reggeborgh ελέγχει το 38% των μετοχών του Ελλάκτωρ.

Ένσταση από την Greenhill

Κατά την ψηφοφορία για τα θέματα της αύξησης κεφαλαίου, υπήρξε ένσταση από την Greenhill για τους εκπρόθεσμα εγγεγραμμένους μετόχους στη γενική συνέλευση.
Ωστόσο το προεδρείο της γενικής συνέλευσης την απέρριψε, καθώς συμφώνησε πλειοψηφιακά το σώμα για τη συμμετοχή τους.

Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης του ΔΣ

Σύμφωνα με την πρώτη ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης, στην οποία ψήφισαν 175,5 εκατ. δικαιώματα, απορρίφθηκε η ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου του Ελλάκτωρ, από το 66,7% των μετόχων ή 117 εκατ. 
Υπέρ ψήφισε το 31,8%, ή 55,8 εκατ. δικαιώματα.

Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης της Επιτροπής Ελέγχου

Σύμφωνα με τη δεύτερη ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης, στην οποία ψήφισαν 175,5 εκατ. δικαιώματα, απορρίφθηκε η ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου του Ελλάκτωρ, από το 66,7% των μετόχων ή 117 εκατ.
Υπέρ ψήφισε το 31,8%, ή 55,8 εκατ. δικαιώματα.

Εγκρίθηκε το θέμα μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου

Σύμφωνα με την επόμενη ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης, στην οποία ψήφισαν 175,5 εκατ. δικαιώματα, εγκρίθηκε το θέμα μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, από το 66,7% των μετόχων ή 117 εκατ.
Κατά ψήφισε το 31,8%, ή 55,8 εκατ. δικαιώματα.
Η απόφαση προβλέπει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από €1,03 σε €0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο.
Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως.

Εγκρίθηκε το θέμα μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου

Τέλος εγκρίθηκε το θέμα της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.
Υπέρ της αύξησης ψήφισε το 68,2% των μετόχων ή 117,8 εκατ., ενώ κατά το 31,75%, ή 55,7 εκατ. δικαιώματα.

Ξενόφος: Εξαιρετικά θετικές οι προοπτικές του Ελλάκτωρ - Αναγκαία η αύξηση κεφαλαίου

Στους λόγους της ανάγκης για την αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Άρης Ξενόφος, κατά τη σημερινή, 22 Απριλίου 2021, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ελληνική οικονομία την επόμενη δεκαετία θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες, στις οποίες ο όμιλος θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετάσχει.
Εικόνα
Η προτεινόμενη ΑΜΚ είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη του ομίλου.
Στόχος μας να επαναφέρουμε τον Ελλάκτωρ σε μια αναπτυξιακή πορεία, μακρυά από τα προβλήματα του παρελθόντος, ανέφερε ο κ. Ξενόφος.
Εικόνα
Εικόνα
Ο κ. Ξενόφος ανέλυσε και τους τρόπους αξιοποίησης των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ:

Εικόνα

Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή

Να τονιστεί ότι σήμερα 22 Απριλίου αξιολογήθηκε η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Greenhill αλλά ως συνηθίζεται απορρίφθηκε… (δείτε εδώ)
Πάντως οι εφοπλιστές έχουν υποβάλλει αγωγές ζητώντας να μην επιτραπεί να ψηφίζουν στην Γενική Συνέλευση η Reggeborgh και άλλοι συντονισμένοι μέτοχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης