Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο ΠΟΥ, ΕΜΑ το εμβόλιο Sputnik – Έτοιμη να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις η Γερμανία

Στο μικροσκόπιο ΠΟΥ, ΕΜΑ το εμβόλιο Sputnik – Έτοιμη να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις η Γερμανία
Έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου οι επιθεωρήσεις για τις πρακτικές παρασκευής του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μπαίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Όπως έγινε γνωστό, η εξέταση του ρωσικού εμβολίου αναμένεται να αρχίσει την 1η Μαΐου.
«Οι επιθεωρήσεις των σωστών πρακτικών παρασκευής θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Μαΐου ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου» ανέφερε ο ΠΟΥ, ο οποίος επεσήμανε πως κοινή ομάδα του ΠΟΥ και του ΕΜΑ διεξάγει αυτήν την περίοδο ελέγχους για τις σωστές κλινικές πρακτικές του εμβολίου που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέγια.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V, το οποίο σημειωτέον δεν έχει ακόμα λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Σε δηλώσεις του από τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, ο Michael Kretschmer, πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας, είπε πως «τασσόμαστε σθεναρά υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης ως τον Μάιο του ρωσικού εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
«Η Γερμανία θα ήθελε να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V, 10 εκατομμύρια κάθε μήνα, μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου» ανέφερε ο Kretschmer, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.
Στις αρχές Απριλίου το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του εν λόγω εμβολίου, είχε ανακοινώσει ότι άρχισε διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο «για ένα συμβόλαιο αγοράς εκ των προτέρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης