Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προς έγκριση από τον FDA το εμβόλιο Pfizer κατά covid για τα παιδιά 12 – 15 ετών

ΗΠΑ: Προς έγκριση από τον FDA το εμβόλιο Pfizer κατά covid για τα παιδιά 12 – 15 ετών
Το εμβόλιο έχει βρεθεί ασφαλές και αποτελεσματικό
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της covid για τα παιδιά 12 – 15 ετών είναι ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η έγκριση του εμβολίου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς στις κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Rochelle Walensky είχε αναφέρει πως το εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί για τις ηλικίες αυτές έως τα μέσα Μαΐου.
Εάν δοθεί έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του CDC πιθανότατα θα συνεδριάσει την επόμενη ημέρα για να εξετάσει τα δεδομένα κλινικών δοκιμών και να κάνει συστάσεις για τη χρήση του εμβολίου σε εφήβους.
Σημειώνεται πως και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ανακοινώσει ότι έχει αρχίσει την αξιολόγηση της χρήσης στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.
Οι φαρμακευτικές Moderna και Johnson & Johnson προχωρούν επίσης σε κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους σε παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, με δεδομένα από τις δοκιμές της Moderna να αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Η Pfizer και η Moderna έχουν επίσης ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε παιδιά ακόμη μικρότερων ηλικιών, 6 μηνών έως 11 ετών. Και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι ελπίζουν να κατορθώσουν να εμβολιάσουν κατά της Covid-19 παιδιά κάτω των 11 ετών το συντομότερο στις αρχές του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης