Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας
Η Ευρώπη αναμένεται να παραλάβει συνολικά 325 εκατομμύρια δόσεις Μάιο και Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid στην Ευρώπη, η οποία αν και υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως θα έχει καταφέρει έως τα μέσα Ιουλίου να έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της και να έχει πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.
Αν και η ΕΕ άρχισε τους εμβολιασμούς με μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να επιταχύνει τη διαδικασία ανοσοποίησης.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ολλανδία, κάθε 90 δευτερόλεπτα γίνεται και ένας εμβολιασμός ενώ και στο Βέλγιο οι εμβολιασμοί επεκτείνονται στις νεότερες ηλικίες - αφού έχει ήδη εμβολιαστεί το 84,18% των ανθρώπων ηλικίας 65 – 84 ετών και το 86,8% άνω των 80 ετών -, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διάθεσης και χορήγησης του εμβολίου σε μόλις 4 ημέρες από 18 ημέρες που ήταν στις αρχές Μαρτίου.
Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τη στιγμή που η Μάλτα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το 52,43% του πληθυσμού της.
5434343434.JPG
Με την Ευρώπη να «τρέχει» πλέον πολύ πιο γρήγορα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται στο εξής να δημιουργηθούν προβλήματα όσον αφορά την παροχή εμβολίων.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τον Ιανουάριο η ΕΕ είχε λάβει 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, οι οποίες έφτασαν τα 28 εκατ. τον Φεβρουάριο, τα 60 εκατ. τον Μάρτιο και τα 105 εκατ. τον Απρίλιο.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τα κράτη – μέλη θα παραλάβουν 125 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο και άλλα 200 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο, αριθμοί που διατηρούν την ΕΕ στην κατεύθυνση του να παραλάβει σε ετήσια βάση 4 δις δόσεις εμβολίων.
64564646464353634.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης