Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρέπει να συνεχιστεί η χρήση μάσκας στα σχολεία φέτος – Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι μαθητές

ΗΠΑ: Πρέπει να συνεχιστεί η χρήση μάσκας στα σχολεία φέτος – Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι μαθητές
Όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν μάσκα

Θα πρέπει οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 όλοι οι μαθητές, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις 15/5.
Τα CDC ανέφεραν ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται και απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.
Οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, «θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».
Η συγκεκριμένη σύσταση γίνεται, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της υπηρεσίας την Πέμπτη που ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά covid-19 για όλους από 12 ετών και άνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης