πάμε euro

EURO 2004: Τέσσερις χαρακτηριστικές φράσεις και σκέψεις από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας!

EURO 2004: Τέσσερις χαρακτηριστικές φράσεις και σκέψεις από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας!
Πρωταγωνιστές από το EURO 2004 και τη νίκη απέναντι στη «μεγάλη» Γαλλία, που έχουν εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα από την ημέρα εκείνη...

Κατά κοινή ομολογία ο προημιτελικός απέναντι στη Γαλλία των... ονομάτων, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής μας και ακόμη και σήμερα θεωρείται ορόσημο! Η υπερπροσπάθεια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών ήταν τέτοια, ώστε κάθε μέλος της ομάδας να γίνεται αναντικατάστατο. Παρακάτω υπάρχουν τέσσερις χαρακτηριστικές φράσεις και σκέψεις που μπορούν να αποδώσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι σε... μικρογραφία!

Γιώργος Καραγκούνης

Ο “Κάρα” και μία από τις μεγαλύτερες φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλάει για την αξία του Ελλάδα-Γαλλία, αναφορικά με τον αντίπαλο που είχαν να αντιμετωπίσουν.

«Για όλους τους ποδοσφαιριστές που πήραμε μέρος στο τουρνουά και τελικά αναδειχθήκαμε Πρωταθλητές Ευρώπης, το παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη νίκη σε οτιδήποτε αφορά την Εθνική. Ακόμα και οι ίδιοι πιστέψαμε ότι ανεβάσαμε το επίπεδό μας και μπορούσαμε πλέον να πάρουμε το Κύπελλο. Δύο χρόνια αργότερα οι περισσότεροι από τους αντιπάλους έπαιξαν σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Άγγελος Χαριστέας

Ο σκόρερ του τελικού της Λισαβώνας θεωρεί ως πιο σημαντικό γκολ της διοργάνωσης, εκείνο απέναντι στη Γαλλία. 

«Το γκολ απέναντι στη Γαλλία ήταν το σημαντικότερο εκείνου του τουρνουά. Μεγαλύτερης αξίας και από το τέρμα που πετύχαμε στον τελικό με την Πορτογαλία. Η φάση με τις σέντρες του Ζαγοράκη ήταν δουλεμένες από την προπόνηση και από τη στιγμή που είδα ότι ελευθερώθηκε, ήμουν σίγουρος ότι θα καταλήξει σε κάτι καλό».

Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο κορυφαίος παίκτης του EURO 2004, ο αρχηγός, που σήκωσε το Κύπελλο και προκάλεσε την τρέλα ολόκληρης της Ελλάδας. Κόντρα στη Γαλλία έβγαλε την ασίστ πάρε-βάλε στον "Άγγελο" μας.

«Η ντρίμπλα με την οποία ελευθερώθηκα από τον Λιζαραζού και η σέντρα στον Άγγελο αμέσως μετά, ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή για μένα σε ολόκληρο το EURO 2004. Και μόνο αν σκεφτούμε τα ονόματα που είχε η ομάδα της Γαλλίας, αυτή ήταν μία πολύ ξεχωριστή νίκη. Ξεκινάει από τον Μπασινά, τον Κατσουράνη… Ήταν μία τέλεια φάση!».

Ντέμης Νικολαΐδης

Ο Ντέμης, που χρειάστηκε να μεταβεί στη Γερμανία για να κάνει θεραπεία με ενέσεις και ήξερε από την αρχή ότι θα τον κρατήσουν, μέχρι την ημέρα της αναμέτρησης με τη Γαλλία. 

«Γνώριζα πως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσα να το πω. Ήμουν πολύ χαρούμενος για το σημείο που είχαμε φτάσει μέχρι τότε».

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης