Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρυξέλλες στρέφονται κατά Orban για τους ΛΟΑΤΚΙ αλλά «αδειάζουν» τον Rutte

Οι Βρυξέλλες στρέφονται κατά Orban για τους ΛΟΑΤΚΙ αλλά «αδειάζουν» τον Rutte
H ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς νόμους
Σχετικά Άρθρα
Νέα επίθεση στον Viktor Orban για τη νομοθεσία κατά των ΛΟΑΤΚΙ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, ωστόσο «άδειασε» τη σκληρή στάση του Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η νέα ουγγρική νομοθεσία δημιουργεί ξεκάθαρα διακρίσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ursula von der Leyen, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

«Δέκα εκατομμύρια λόγοι να παραμείνει η Ουγγαρία στην ΕΕ»

Κληθείσα να σχολιάσει τη «σκληρή» στάση του Ολλανδού πρωθυπουργού που δήλωσε ότι «εάν η Ουγγαρία δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ», η Πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Η Ουγγαρία έχει 10 εκατομμύρια πληθυσμό και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια καλοί λόγοι για να παραμείνει στην ΕΕ».
«Πρέπει να πείσουμε τους Ούγγρους φίλους μας ότι η δημοκρατία είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Charles Michel, ότι το θέμα με την ουγγρική νομοθεσία έπρεπε να συζητηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γιατί θίγει θεμελιώδεις αξίες στην καρδιά της ΕΕ.
Παραδέχτηκε ότι κάποιοι ηγέτες είχαν ανταλλαγές απόψεων με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας που ήταν συναισθηματικά έντονα φορτισμένες, αλλά το δικαιολόγησε λέγοντας ότι αυτό έγινε γιατί θέλουν να δείξουν την ισχυρή δέσμευσή τους στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.
Σημείωσε ότι η Επιτροπή απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Βουδαπέστη για τον αμφιλεγόμενο νόμο, με διορία να απαντήσει έως τις 30 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης