Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της λίρας η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας - Στις 13,82 λίρες/δολάριο το νόμισμα

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της λίρας η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας - Στις 13,82 λίρες/δολάριο το νόμισμα
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρεμβαίνει στην αγορά συναλλάγματος για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες λόγω των «μη υγιών» τιμών της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα παρέμβαση για τη στήριξη της λίρας προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να παραμείνει το νόμισμα κάτω από τα επίπεδα των 14 λιρών/δολάριο.
Όπως αναφέρει η Daily Sabah, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρεμβαίνει στην αγορά συναλλάγματος για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες λόγω των «μη υγιών» τιμών της αγοράς.
Με την παρέμβαση, η λίρα διαμορφώνεται στα επίπεδα των 13,82 λιρών/δολάριο, από τις περίπου 14 λίρες/δολάριο λίγο νωρίτερα.
Image
Τουρκία: Στο 21,3% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2021

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Τουρκία διαμορφώνεται στο 21,3% τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, η αύξηση των τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 21,31% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο στην Τουρκία (+1,5 μονάδα σε σχέση με τον Οκτώβριο), μετά από την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ο πληθωρισμός, υπερτετραπλάσιος του αρχικού στόχου της κυβέρνησης και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, εξηγείται κυρίως από τη βουτιά της τουρκικής λίρας, που έχει δει την αξία της να κατακρημνίζεται πάνω από 45% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους και κοντά στο 30% από τον Οκτώβριο, το οποίο καθιστά πιο ακριβές τις εισαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης