Τελευταία Νέα
Speculator

Φουσκώνουν μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα στοΥπερταμείο (ΕΕΣΥΠ)... αλλά καλύφθηκε το μετοχικό ζήτημα

Φουσκώνουν μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα στοΥπερταμείο (ΕΕΣΥΠ)... αλλά καλύφθηκε το μετοχικό ζήτημα
Αύξηση 20% στις μισθολογικές δαπάνες και 100% στα άλλα λειτουργικά έξοδα του τρίτου τριμήνου 2021
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνονται οι δαπάνες για μισθοδοσία για το 2022 στην ΕΕΣΥΠ το περίφημο Υπερταμείο καθώς όπως το ίδιο ισχυρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ενισχύεται για πιο ενεργό management στις θυγατρικές του εταιρίες.
Βέβαια πως θα συμβεί αυτό αποτελεί ένα ερώτημα όπως ερώτημα αποτελούν και οι αμοιβές συμβούλων που έρχονται και θα επιβαρύνουν τα επόμενα τρίμηνα.
Από τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου 2021.
(Υπάρχουν μόνο στην Αγγλική Γλώσσα καθώς ο σύνδεσμος για την ελληνική δεν λειτουργεί!!!) προκύπτει ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας και διοίκησης στο τρίτο τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 1,056 εκ ευρώ από 898 χιλιάδες το τρίμηνο του 2020 ενώ στο εννεάμηνο η δαπάνη ανέρχεται σε 3,24 εκ ευρώ από 2,7 εκ ευρώ.
Αυτό σημαίνει αύξηση δαπανών 20%.
Επιπλέον παρατηρείται διπλασιασμός άλλων λειτουργικών εξόδων στο τρίτο τρίμηνο ενώ σε επίπεδο ενιαμήνου η αύξηση προκύπτει από την ενίσχυση των εξόδων αυτών κατά το τρίτο τρίμηνο.

Το ακάλυπτο μετοχικό

Εν τω μεταξύ η ΕΕΣΥΠ στο τέλος του 2021 έλυσε το ζήτημα του ακάλυπτου μετοχικού κεφαλαίου που είχε από την ίδρυσή του πράγμα το οποίο δεν ήταν σύννομο.
Συγκεκριμένα ενώ το δημόσιο είχε αναλάβει μετοχές ονομαστικής αξίας 40 εκ ευρώ είχε καταβάλει μόνο 10 εκ ευρώ και παρά το γεγονός ότι δεν προβλεπόταν μερική καταβολή μετοχικού κεφαλαίου στο νόμο και το καταστατικό.
Αυτό δημιουργούσε συνεχή αταξία στις οικονομικές καταστάσεις ενώ «φυσικά» δεν επεβλήθησαν οι ποινές που προβλέπει η νομοθεσία που παραβιάζουν το νόμο περί ανωνύμων εταιριών σε ότι αφορά στο ιδρυτικό κεφάλαιο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης