Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Euroferry Olympia: Το Σάββατο 19/2 θα επαναληφθούν οι έρευνες στο πλοίο - Aπομακρύνθηκαν οι διασώστες λόγω καπνού

Euroferry Olympia: Το Σάββατο 19/2 θα επαναληφθούν οι έρευνες στο πλοίο - Aπομακρύνθηκαν οι διασώστες λόγω καπνού
Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν
Σχετικά Άρθρα

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.
Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.
Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.
Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 11 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.
Νωρίτερα σήμερα, άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο αλλοδαπούς οδηγούς - έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο - που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου.
Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ' όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, διασώθηκαν δύο άνδρες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες βρέθηκανα ακόμα 3 αγνοούμενοι.
Πληροφορίες σχετικά με τους εγκωβισμένους, αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο αλλοδαπούς οδηγούς, που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο γκαράζ του πλοίου και βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις Αρχές.
Οι δύο οδηγοί εντοπίστηκαν και έχουν οδηγηθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.

Οι δηλώσεις Πλακιωτάκη

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται», ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.
«Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τι λέει η εταιρεία

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής 10 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, 8 με αναπνευστικά προβλήματα, 1 με καρδιολογικό πρόβλημα και ένα 1 με κάκωση στο πόδι.
Κανένα από αυτά τα άτομα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία.
Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.
Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης