Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ο Putin θέλει νίκη στο Donbass για την επέτειο της 9ης Μαΐου - Θα ζήσουμε πολύ δύσκολες σκηνές

Macron: Ο Putin θέλει νίκη στο Donbass για την επέτειο της 9ης Μαΐου - Θα ζήσουμε πολύ δύσκολες σκηνές
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως η 9η Μαΐου πρέπει να είναι μια ημέρα νίκης για τον Ρώσο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, θα επικεντρώσει τις επιθέσεις του στο Donbass επιδιώκοντας μια «νίκη» για την 9η Μαΐου, επέτειο της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.

«Για τη Ρωσία, η 9η Μαΐου είναι εθνική εορτή, ένα σημαντικό στρατιωτικό ραντεβού και είναι σχεδόν σίγουρο πως, για τον πρόεδρο Putin, η 9η Μαΐου πρέπει να είναι μια ημέρα νίκης», δήλωσε ο Macron στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο Donbass, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες σκηνές τις ερχόμενες εβδομάδες» σε αυτή την ανατολική περιοχή της χώρας, εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ανθρωπιστικές επιχειρήσεις

Ο Emmanuel Macron υπενθύμισε πως η Γαλλία, μαζί με την Ελλάδα και τη Τουρκία, προσπαθεί να οργανώσει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην πολιουρκούμενη πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, αλλά «με πολλές δυσκολίες» λόγω μιας «πλήρους ρωσικής άρνησης».

Οι νέες κυρώσεις και το κόμμα της Marine Le Pen

Αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση χθες (7/4/2022), κατηγόρησε το κόμμα της αντιπάλου του Marine Le Pen -αποκαλώντας το με την παλιά ονομασία του «Εθνικό Μέτωπο»- ότι παραμένει «αμφίσημο» απέναντι στη Ρωσία αποφεύγοντας να την κατηγορήσει.
«Σημείωσα την ύποπτη απουσία όλων των ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν ενήργησε για να τιμωρηθεί η Ρωσία, κάτι που σας δείχνει την αμφισημία που έχουν ακόμη ορισμένοι με αυτή τη χώρα παρά τον πόλεμο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης