Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αυξάνονται οι θάνατοι λόγω covid στη Σαγκάη - Συνολικά 87 τα θύματα του τελευταίου κύματος

Κίνα: Αυξάνονται οι θάνατοι λόγω covid στη Σαγκάη - Συνολικά 87 τα θύματα του τελευταίου κύματος

Kαταγράφηκαν σχεδόν 22.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο στη Σαγκάη

Στη Σαγκάη υπέκυψαν ακόμη 39 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 87 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στην παραλλαγή Omicron, παρά το lockdown.
Οι 39 άνθρωποι που απεβίωσαν ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, ιδίως υπέρταση, όπως διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.
Επιπλέον, καταγράφηκαν σχεδόν 22.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο (με συμπτώματα και ασυμπτωματικά), ενώ συνολικά από τις αρχές Μαρτίου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν μισό εκατ. μολύνσεις.
Ακόμη, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 22 κρούσματα και προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην ανάληψη «επείγουσας» δράσης για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, όλη η πόλη πρέπει να αναλάβει δράση χωρίς καθυστέρηση», τόνισε η Πανγκ Σινγκχούο, αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας της πρωτεύουσας, προσθέτοντας πως πιθανόν ο SARS-CoV-2 εξαπλωνόταν με «αόρατο τρόπο» τις τελευταίες ημέρες.
Σημειώνεται ότι η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια και έθεσε υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές Απριλίου σχεδόν το σύνολο των 25 εκατομμυρίων της Σαγκάης.
Από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο οποίος αρχικά ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει κατά τα επίσημα δεδομένα να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά, αριθμοί που είναι αισθητά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο και θεωρούνται γενικά υποτιμημένοι.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης