Τελευταία Νέα
Διεθνή

PayPal: Αύξηση 8% στα έσοδα το α’ τρίμηνο του 2022, στα 6,5 δισ. δολάρια

tags :
PayPal: Αύξηση 8% στα έσοδα το α’ τρίμηνο του 2022, στα 6,5 δισ. δολάρια
Η PayPal κέρδισε 88 σεντ ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα έσοδα της PayPal αυξήθηκαν κατά 8% σε ουδέτερη βάση συναλλαγματικών ισοτιμιών στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street που κυμαίνονταν στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η εταιρεία διεκπεραίωσε συνολικά πληρωμές 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η Venmo - η εφαρμογή του PayPal που επιτρέπει σε ιδιώτες των ΗΠΑ να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα, σημείωσε αύξηση 12% στις πληρωμές που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία στα 57,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η PayPal κέρδισε 88 σεντ ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένο κέρδος 86 σεντ ανά μετοχή το τρέχον τρίμηνο, αρκετά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Μείωσε τις εκτιμήσεις

Η PayPal μείωσε την εκτίμηση κερδών της για ολόκληρο το έτος την Τετάρτη, δίνοντας το στίγμα ότι οι όγκοι πληρωμών στην εταιρεία θα μπορούσαν να πληγούν από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η εταιρεία είπε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ 3,81 και 3,93 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 4,60 έως 4,75 δολάρια ανά μετοχή.
Οι πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να σφίγγουν τη ζωνάρι τους τελευταίους μήνες καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, πιέζοντας τα κέρδη των επεξεργαστών πληρωμών όπως το PayPal.
Η εταιρεία αναμένεται επίσης να δεχθεί οικονομικό πλήγμα από την απόφασή της να συμμετάσχει στο δυτικό εταιρικό μποϊκοτάζ της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης