Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed Minneapolis): Τα επιτόκια θα αυξηθούν μεταξύ 2% και 3%

Kashkari (Fed Minneapolis): Τα επιτόκια θα αυξηθούν μεταξύ 2% και 3%
Κατά τον διοικητή της Fed της Minneapolis. η Fed έχει περιθώριο να αυξήσει το επιτόκια κατά 1% ακόμη
Σχετικά Άρθρα

Σε άρθρο του στο Medium, ο διοικητής της Fed της Minneapolis και πρώην στέλεχος της Pimco και της Goldman Neel Kashkari θέτει το ερώτημα «Η νομισματική πολιτική έχει σφίξει πολύ. Αρκεί;» και καταλήγει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα.
Το ουδέτερο επιτόκιο για τη Fed είναι σήμερα το 2%, πράγμα που σημαίνει ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιο το πολύ 1% ακόμη πριν υποχρεωθεί να αρχίσει πάλι να το μειώνει.
Ο Neel Kashkari συγκεκριμένα έγραψε:
«Δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε άμεσα ποιο είναι το ουδέτερο επιτόκιο, μπορούμε μόνο να διατυπώσουμε μια εκτίμηση. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το ονομαστικό ουδέτερο επιτόκιο είναι 2% και το εύρος των εκτιμήσεων στην πρόσφατη συνεδρίαση των αξιωματούχων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed είναι από 2% έως 3%».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι traders πιστεύουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια 12 φορές ακόμη και ορισμένοι αναλυτές στη Wall Street προτείνουν ότι η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως το 5% (ή ακόμα και το 8%, αναφέρουν κάποιες ανόητες εκτιμήσεις), η εκτίμηση του Kashkari ήταν αρκετά καλή για να μαζέψουν οι μετοχές τις μεγάλες απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης