Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα – Αδιέξοδη η πολιτική «zero covid»: Επιστροφή στην εργασία σε Σαγκάη και Πεκίνο για πάρει ανάσα η οικονομία

tags :
Κίνα – Αδιέξοδη  η πολιτική «zero covid»: Επιστροφή στην εργασία σε Σαγκάη και Πεκίνο για πάρει ανάσα η οικονομία

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2021 αίρονται οι περιορισμοί στη λειτουργία των επιχειρήσεων

Η Σαγκάη, ο κινεζικός εμπορικός κόμβος των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων στοχεύει να εποανακτήσει ένα μέρος της κανονικότητας, με τους εργαζομένους να επιστρέφουν στην εργασία τους, τερματίζοντας ένα lockdown που έχει βλάψει την οικονομία και έχει οδηγήσει πολλούς κατοίκους να χάνουν σημαντικό μέρος από το εισόδημά τους και να αγωνίζονται να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη απαρίτητα για την επιβίωσή τους.

Εξομάλυνση της κατάστασης

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πόλης Yin Xin δήλωσε ότι η Σαγκάη θα διευκολύνει τη διενέργεια διαγνωστικών τέστ από την Τετάρτη 1/6 για όσους θέλουν να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους.
«Η τρέχουσα κατάσταση επιδημίας στην πόλη συνεχίζει να σταθεροποιείται και να βελτιώνεται», δήλωσε ο Yin Xin, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Σαγκάης «στρεφόταν προς την ομαλοποιημένη πρόληψη και τον έλεγχο των κρουσμάτων».
Τα άτομα που εισέρχονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών – από 48 ώρες πριν.
Τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της Νέας Περιοχής Pudong, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σαγκάης και η κύρια οικονομική περιοχή, θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα 30/5.
Κατά τη διάρκεια του lockdown έχει απαγορευτεί η χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων.
Το Plaza 66, ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Σαγκάης που φιλοξενεί τη Louis Vuitton και άλλες μάρκες πολυτελείας, άνοιξε ξανά την Κυριακή 29/6.

Η εξαίρεση

Οι επώδυνοι περιορισμοί του κορωνοϊού στις μεγάλες κινεζικές πόλεις έρχονται σε αντίθεση με τις τάσεις που παρατηρούνται στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος έχει προσπαθήσει σε μεγάλο βαθμό να επιστρέψει στην κανονική ζωή.
Η Σαγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, θα τερματίσει επίσης πολλούς όρους που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις. Η πόλη έχει επίσης ξεκινήσει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης ορισμένων φόρων στις αγορές αυτοκινήτων και της επιτάχυνσης των εγκρίσεων έργων ακινήτων.

Λειτουργία των επιχειρήσεων

«Θα υποστηρίξουμε πλήρως και θα οργανώσουμε την επανέναρξη της εργασίας και της παραγωγής επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους και τομείς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Wu Qing, προσθέτοντας ότι άλλοι «παράλογοι» περιορισμοί για τον COVID στις επιχειρήσεις θα αρθούν.

Οι «λευκές λίστες»

Η Σαγκάη ξεκίνησε τον Απρίλιο να ανακοινώνει «λευκές λίστες» σημαντικών κατασκευαστών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, των βιοχημικών, των χημικών ουσιών και των ημιαγωγών που επιτρέπονται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Ωστόσο, πολλές από τις εταιρείες σε αυτές τις λίστες είχαν προμηθευτές που δεν μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά.
Πολλά στελέχη του κλάδου παραπονέθηκαν επίσης για επαχθείς περιορισμούς για τον COVID, καθώς έπρεπε να βρουν χώρους ύπνου για το προσωπικό που προσπαθούσε να απομονώσει και να εφαρμόσει αυστηρα τα μέτρα κοινωική αποστασιοποίησης.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην πόλη εξακολουθούν να είναι κλειστές.
Όλες οι «λευκές λίστες» θα καταργηθούν, δήλωσε ο ίδιος.

Τα μέτρα σε ισχύ

Επί του παρόντος, πολλοί κάτοικοι έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό περιορισμένοι σε κατοικίες και τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά μόνο για υπηρεσίες παράδοσης.
Δεν επιτρέπεται η έξοδος ιδιωτικών αυτοκινήτων χωρίς έγκριση και τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν κλείσει.

Το Πεκίνο ανοίγει επίσης

Στην κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, τα θέατρα και τα γυμναστήρια επετράπη να ανοίξουν ξανά την Κυριακή, αν και με περιορισμούς στον αριθμό των ανθρώπων, σε περιοχές που δεν έχουν δει κανένα κοινοτικό κρούσμα COVID για επτά συνεχόμενες ημέρες.
Οι περιοχές Fangshan και Shunyi θα τερματίσουν τους κανόνες εργασίας από το σπίτι, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες θα ξαναρχίσουν σε μεγάλο βαθμό στις δύο συνοικίες καθώς και στην Chaoyang, τη μεγαλύτερη της πόλης.
Το φαγητό σε εστιατόρια παραμένει απαγορευμένο σε όλη την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης