Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει: Σάλος στο Twitter με τον ΕΟΔΥ και την παρωδία με τα κρούσματα

Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει: Σάλος στο Twitter με τον ΕΟΔΥ και την παρωδία με τα κρούσματα

Οι... αλχημείες του ΕΟΔΥ - Το στατιστικό κόλπο για να «κρυφτούν» οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο Twitter μετά την πρώτη εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης κορωνοϊού, που εξέδωσε σήμερα 12 Ιουλίου ο ΕΟΔΥ και αποτελεί την πρώτη ενημέρωση τέτοιου τύπου, καθώς σταματούν από εδώ και πέρα οι ημερήσιες.
Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρεται ότι καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα κοροναϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με τα υπόλοιπα στοιχεία για τους θανάτους και τους διασωληνωμένους να αφορούν στην «εβδομάδα αναφοράς», όπως σημειώνεται.

Χαμός στο Twitter

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι εύκολο για κάποιον να καταλάβει πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα ανά ημέρα και πόσοι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα.
Ήδη, οι χρήστες του Twitter έχουν αναρτήσει δεκάδες σχόλια κατά του ΕΟΔΥ για τη νέα μορφή ενημερώσεων της πορείας του ιού στη χώρα μας κατηγορώντας ότι πάει να καλύψει την κυβέρνηση και να ωραιοποιήσει το χάος με την διαχείριση της πανδημίας.

Νωρίτερα το bankingnews ανέφερε: 

Οι... αλχημείες του ΕΟΔΥ - Το στατιστικό κόλπο για να «κρυφτούν» οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Σε αλχημείες προκειμένου να... ωραιοποιηθούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα φαίνεται ότι επιδίδεται το υπουργείο Υγείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Ειδικότερα, στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΕΟΔΥ (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά) αναγράφονται οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού και οι συνολικοί θάνατοι της υπό εξέταση περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα στοιχεία, καθώς όλα παρουσιάζονται μεσοσταθμικά και όχι σε απόλυτους αριθμούς. Έτσι την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου 2022, καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου ήταν 327 ασθενείς, ενώ οι νέοι θάνατοι ανέρχονται σε 16 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Εάν γίνει αναγωγή σε απόλυτους αριθμούς (δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10,72 εκατ.) οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό κατά εβδομάδα αναφοράς είναι 172, δηλ. περίπου 24 νεκροί την ημέρα, ενώ τα συνολικά νέα κρούσματα ανέρχονται σε 146.039, δηλ. 20.862 την ημέρα.
Όσον αφορά τους διασωληνωμένους, ανέρχονται σε 109, έναντι 103 που ήταν την Κυριακή (10/7/2022).
EODY111.JPG

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 27/2022 (04 Ιουλίου 2022 – 10
Ιουλίου 2022).
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων 51.6% γυναίκες.
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς (16% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (67.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 94.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (33% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496 θάνατοι, με το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.


Εκτόξευση του ιικού φορτίου σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη - Μικρή αποκλιμάκωση στην Αττική

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ίδια εβδομάδα (4-10/7/2022).
Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

iiko_fortio.JPG
Όπως προκύπτει και από τον πίνακα, το ιικό φορτίο εκτοξεύθηκε σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη, ενώ μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται στην Αττική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης