Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι περιμένουν οι αναλυτές για Εθνική και Eurobank – Μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν εξάμηνο

Τι περιμένουν οι αναλυτές για Εθνική και Eurobank – Μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν εξάμηνο
Καλά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές από τη Eurobank, τα οποία θα περιλαμβάνουν και έκτακτα σε δημοσιευμένη βάση
Σχετικά Άρθρα

Oι τράπεζες σήμερα θα είναι και πάλι στο επίκεντρο καθώς μετά το κλείσιμο Εθνική και Eurobank δημοσιεύουν αποτελέσματα για το εξάμηνο.
Η Piraeus Securities για την Εθνική Τράπεζα περιμένει αποτελέσματα σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης.
Ειδικότερα αναμένει δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο 153 εκατ. ευρώ και στο εξάμηνο 513 εκατ. ευρώ, ενώ σε προσαρμοσμένο επίπεδα αναμένει 82 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και 171 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη θετική της στάση για τη μετοχή και περιμένει τιμή στόχο μέχρι το τέλος του 2023 τα 4,15 ευρώ.
Τα ενσώματα ίδια αναμένονται στα 5,5 δισ. ευρώ ή 6 ευρώ ανά μετοχή.
Για τη Eurobank περιμένει καλό τρίμηνο με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 128 εκατ. ευρώ και τα δημοσιευμένα στα 495 εκατ. ευρώ.
Στο εξάμηνο περιμένει καθαρά κέρδη 764 εκατ. ευρώ ή προσαρμοσμένα 255 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει ή αναμένεται να ξεπεράσει την εκτίμηση για το 2022 σε ό,τι αφορά κέρδη, κεφάλαια και ποιότητα δανείων.
Η μετοχή παίζει με TΒV 0,55x και προσαρμοσμένο ROTE 9,2%.
Η αποτίμηση φαίνεται αρκετά ελκυστική και θα αγοράζαμε τη μετοχή, εκμεταλλευόμενοι την όποια πίεση δεχθεί.
Η Optima Bank περιμένει αδύναμα αποτελέσματα και συγκεκριμένα αναμένει τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο να υποχωρήσουν στα 153,1 εκατ. ευρώ και στα 512,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Για τη Eurobank περιμένει ισχυρό τρίμηνο με κέρδη 526,4 εκατ. ευρώ και 796,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο οδηγούμενα από έσοδα από μη βασικές δραστηριότητες.
Η Eurobank Equities περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο της Εθνικής καθαρά κέρδη 174 εκατ. ευρώ και για τη Eurobank σημειώνει πως Visible Alpha consensus estimates αναμένει κερδοφόρο τρίμηνο με καθαρά κέρδη από βασικές δραστηριότητες στα 317 εκατ. ευρώ από 305 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο και 123 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο.
Η Euroxx περιμένει για την Εθνική Τράπεζα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 212 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και για την Eurobank 551 εκατ. ευρώ από 270 εκατ. ευρώ στο περσινό τρίμηνο.
Τα κέρδη της Eurobank θα είναι θετικά επηρεασμένα από πώληση της δραστηριότητας καρτών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης