Τελευταία Νέα
Speculator

Σαράντης: Μια συναλλαγή μίσθωσης με πλήθος ερωτημάτων- Τα «θαύματα» της ΛΕΝΙΔΙ

Σαράντης: Μια συναλλαγή μίσθωσης με πλήθος ερωτημάτων- Τα «θαύματα» της ΛΕΝΙΔΙ
Προ ολίγων ημερών η Σαράντης ανακοίνωσε σύμβαση με τη συνδεδεμένη εταιρία ΛΕΝΙΔΙ η οποία είναι συμφερόντων των βασικών της μετόχων Κυριάκου, Γρηγόρη και Αικατερίνης Σαράντη.
Η σύμβαση αφορά μίσθωσης ακινήτου κυριότητος της ΛΕΝΙΔΙ έναντι 46.500 ευρώ συν ΦΠΑ το μήνα και προβλέπει ετήσια αύξηση του αρχικού μισθώματος ίση με το ύψος της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το προηγούμενο δωδεκάμηνο πλέον μίας μονάδος, η οποία όμως, δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά το έξι τοις εκατό (6%).
Η εν λόγω εταιρία έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ για τη χρήση 2020. Προκύπτει δε ότι πέραν του κλάδου ακινήτων έχει δραστηριότητα στα καλλυντικά και στο χονδρικό εμπόριο ξυριστικών και καλλυντικών λουτρού και έχει έδρα στο Χαλάνδρι γειτνιάζοντας με τη Σαράντης. Το 2020 είχε τζίρο 7,3 εκ ευρώ και κέρδη 798 χιλιάδων ευρώ.
Εκτίναξη χρηματοοικονομικών
Τα χρηματοοικονομικά έξοδα του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 625,38% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση δηλαδή αυξήθηκαν σε € 447.553,84 το 2020 από € 61.699,49 που ήταν το 2019 λόγω των τόκων των ομολογιακών δανείων που ελήφθησαν με σκοπό την ανέγερση νέων κτιρίων. Και προφανώς μετά την ανέγερση των νέων κτιρίων αυτά νοικιάστηκαν στη Σαράντης η οποία από τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί υπερκαλύπτει τους τόκους των ομολογιακών.
Το 2020 η εταιρία έκανε επενδύσεις για επέκταση των κτιρίων 2,7 εκ ευρώ.
Από τα λοιπά στοιχεία του ισολογισμού ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εμφανίζεται να έχει αγορές περίπου 4 εκ ευρώ από συνδεδεμένα μέρη τα οποία δεν γνωστοποιούνται. Ακόμα ποιο ενδιαφέρον είναι ότι στις αγορές από συνδεδεμένα μέρη καταγράφονται τόκοι 388 χιλιάδων ευρώ που επίσης δεν γίνεται γνωστό σε τι ακριβώς αφορούν.
Συνολικά δε έχει δανειακές υποχρεώσεις 7,3 εκ ευρώ σε λοιπά συνδεδεμένα μέρη οι οποίες σχετίζονται με τα δάνεια που έχει λάβει από λοιπά συνδεδεμένα μέρη.
Και το ερώτημα είναι υπάρχει σχέση των δανείων από λοιπά συνδεδεμένα μέρη; Πέραν αυτού αποτελεί ένα ερώτημα γιατί η ΛΕΝΙΔΙ δεν ενοποιείται δεδομένου ότι έχει κοινό μέτοχο με την εισηγμένη δηλαδή τα μέλη της οικογένειας Σαράντη. Προφανώς θα έχει μια καλή εξήγηση ο ορκωτός ελεγκτής.
Σημειωτέον ότι η ΛΕΝΙΔΙ είναι μονοπρόσωπη γεγονός που σημαίνει ότι έχει απώτερο μέτοχο ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια Σαράντη και από τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ποιος είναι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης