Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΗΠΑ): Η Κίνα απορρίπτει το status quo στην Ταϊβάν

Blinken (ΗΠΑ): Η Κίνα απορρίπτει το status quo στην Ταϊβάν
Η πίεση της Κίνας στην Ταιβάν πρέπει να ανησυχεί όλο τον κόσμο είπε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Κίνα απορρίπτει το status quo που υπάρχει στην Ταϊβάν διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, αναφέροντας πως το Πεκίνο σχεδιάζει να επιταχύνει τα σχέδια του για την επανένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα.
Όπως είπε ο Blinken, η στάση των ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια συνέδραμε έτσι ώστε να «διασφαλιστεί πως δεν θα ξεσπάσει σύρραξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την Ταϊβάν».
«Αυτό που έχει αλλάξει είναι η απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση στο Πεκίνο πως το status quo δεν είναι πλέον αποδεκτό, το ότι θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία της επανένωσης.
Η Κίνα αποφάσισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Ταϊβάν με την ελπίδα πως αυτό θα επιταχύνει την επανένωση» υπογράμμισε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές πιέσεις στην Ταϊβάν πρέπει να ανησυχούν όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και τις χώρες της περιοχής και του κόσμου ολόκληρου.
Μάλιστα ο Blinken έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αυξανόμενο βάρος της Ταϊβάν όσον αφορά την παραγωγή ημιαγωγών.
«Αν η παραγωγή αυτή διακοπτόταν ή παρεμποδιζόταν για οποιονδήποτε λόγο, αυτό θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία», προειδοποίησε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας και ότι αυτή θα επανενωθεί στο μέλλον με την ηπειρωτική χώρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να ασκηθεί βία, μολονότι η νήσος των 23 εκατ. κατοίκων έχει δική της κυβέρνηση από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949 και ενεργεί ως εάν να ήταν ανεξάρτητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης