Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Zhao (Binance): Κακώς αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, ψάξτε τους - Στο 1 δισεκ. δολ. το ταμείο ανάκαμψης για τα cryptos

Zhao (Binance): Κακώς αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, ψάξτε τους - Στο 1 δισεκ. δολ. το ταμείο ανάκαμψης για τα cryptos
«Πιστεύω ότι συνολικά ο κλάδος είναι εντάξει, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα αντέξουν» πρόσθεσε o ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao
Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao, μίλησε στο Bloomberg TV την Πέμπτη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο FTX και το πόσο χρειάζεται η βιομηχανία να αποφύγει την επανάληψη μιας παρόμοιας κατάστασης.
Όπως είπε στο Bloomberg, αφού διέγραψε πρόσφατα ένα tweet που αμφισβητούσε το ποσό του Bitcoin στην Coinbase, πλέον θα κάνει ερωτήσεις «πολύ νωρίτερα».
«Αυτό δεν σημαίνει θα κάνουμε επιθέσεις σε οποιονδήποτε.
Θέλουμε απλώς περισσότερη διαφάνεια και περισσότερο έλεγχο», είπε.
Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του κλάδου μετά την κατάρρευση της FTX και τις επιπτώσεις της, ο Zhao είπε ότι αναμένει να δει «ένα μικρό effect».
«Όποτε ένας μεγάλος παίκτης πέφτει, ειδικά μια πλατφόρμα συναλλαγών, υπάρχουν πολλά άλλα άτομα ή ιδρύματα με χρήματα στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές που περιστρέφονται γύρω από τον κίνδυνο της πτώχευσης Genesis, ο Zhao πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη μία ή δύο παρόμοιες περιπτώσεις.
«Πιστεύω ότι συνολικά ο κλάδος είναι εντάξει, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα αντέξουν», πρόσθεσε.

Στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το Ταμείο Ανάκαμψης της Binance

Την ίδια στιγμή, στην ίδρυση ενός fund, τύπου Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την πιθανή αγορά προβληματικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, στοχεύει η Binance Holdings Ltd, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Changpeng Zhao.
«Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα διαθέσουμε περισσότερα», είπε ο Zhao, γνωστός και ως CZ, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στην Haslinda Amin του Bloomberg Television.
Ο Zhao υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στο θρίλερ της πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX. Τα tweets του, που εξέφραζαν την ανησυχία του για την υγεία του ανταγωνιστή του Sam Bankman-Fried και της Alameda Research, προκάλεσαν την κατάρρευσή τους.
Κάπως έτσι, η Binance εδραίωσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης στον κόσμο μετά τη χαοτική διολίσθηση της FTX στη χρεοκοπία.
Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα, ο Zhao είπε ότι η Binance σχεδιάζει ένα ταμείο ανάκαμψης για τον κλάδο προκειμένου να βοηθήσει ισχυρά projects, που όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
Ο στόχος είναι να περιοριστεί το domino effect από τη χρεοκοπία της FTX, είπε, προσπαθώντας να πάρει το χρίσμα του επικεφαλής διασώστη της κρυπτογράφησης.
Επίσης, ο Zhao είπε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα έρθει σύντομα και ότι η Binance έχει μιλήσει με αρκετούς παράγοντες του κλάδου γι’ αυτό.
«Προχωράμε έχοντας μια χαλαρή προσέγγιση, με διάφορους παράγοντες του κλάδου να συνεισφέρουν όπως θέλουν», είπε.
Η φετινή βαθιά καταστροφή έχει αφαιρέσει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική περιουσία του Zhao, αλλά καθήμενος πάνω σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να ξεπερνά κατά πολύ οποιονδήποτε στην αγορά της κρυπτογράφησης, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης