Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Αυξήσεις σε 64 από τα 833 προϊόντα του - Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Αυξήσεις σε 64 από τα 833 προϊόντα του - Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει
Στην 10η εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει το «καλάθι του νοικοκυριού»
Στην 10η εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ από τις λίστες που αναρτούν σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη, στην πλατφόρμα e-καταναλωτής τα σούπερ μάρκετ θα απουσιάζουν τα προϊόντα που ίσχυαν για τις γιορτές, αφού πλέον δεν έχει ισχύ το λεγόμενο εορταστικό καλάθι.
Ωστόσο, το «καλάθι του Άη Βασίλη» που αφορά τα παιχνίδια, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 11 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού», σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, έγραψε « 10η εβδομάδα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και μάλιστα το 1ο για το 2023, όπου και ξεκίνησαν οι γενικές αυξήσεις σε σειρά προϊόντων και από τα 833 προϊόντα του τα 64 (8%) αυξήθηκαν, τα 55 (7%) μειώθηκαν, και τα 714 (85%) παρέμειναν στις ίδιες τιμές».
«Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει!», πρόσθεσε ο υπουργός.
γε_1.JPG
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι το καλάθι έχει διατηρήσει σταθερές τις τιμές στην πλειοψηφία των προϊόντων του, αν και τα σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει και αυξάνουν κάποιες τιμές, με βάση τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών για τη νέα χρονιά.Εξήγησε πως ο στόχος, μετά από 10 εβδομάδες εφαρμογής του , δεν είναι οι τιμές να μειώνονται περαιτέρω στην πλειοψηφία των προϊόντων, καθώς έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια, αλλά να διατηρούνται σταθερές. Σχετικά με τις αυξήσεις που εντοπίζονται στο καλάθι, σημείωσε πως ενημερώθηκε από τα σούπερ μάρκετ ότι η αύξηση αφορά κυρίως τις τιμές πουλερικών και χοιρινού που είχαν αυξημένη ζήτηση τις ημέρες των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης