Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τους Πάτση και Χειμάρα έρχεται κι άλλο σκάνδαλο στη ΝΔ; - Τι καταγγέλλει ο Κύρτσος;

Μετά τους Πάτση και Χειμάρα έρχεται κι άλλο σκάνδαλο στη ΝΔ; - Τι καταγγέλλει ο Κύρτσος;
Σύμφωνα με διαρροές, πρόκειται για γυναίκα βουλευτή από την Βόρεια Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται πως λαμβάνουν για τη ΝΔ οι αποκαλύψεις για… δοσοληψίες «γαλάζιων» βουλευτών με το Δημόσιο.
Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος και σε σχετικές πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα» προαναγγέλλει την αποκάλυψη ακόμα ενός ονόματος, που έκανε… business με το Δημόσιο αν και απαγορεύεται. «Τα κυβερνητικά αυτογκόλ συνεχίζονται» αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο twitter.
Σύμφωνα με διαρροές, η νέα υπόθεση αφορά σε γυναίκα βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα.

Εικόνα
Κι αυτό τη στιγμή, που η ΝΔ έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις υποθέσεις των Ανδρέα Πάτση και Θέμη Χειμάρα, αλλά και της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη. Οι πρώτοι προκάλεσαν θόρυβο καθώς παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας και το νόμο, έχοντας οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο. Ειδικότερα, ο κ. Πάτσης είχε εμπλοκή με την αγορά «κόκκινων δανείων» και ο δεύτερος είχε συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο. Ο πρώτος διεγράφη από τη ΝΔ και διατήρησε τη βουλευτική του έδρα, ενώ ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε.
Όσον αφορά την κ. Σπυράκη, η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της, έπειτα από έρευνα της OLAF, που έκανε λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.
Πρόκειται για υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και αμαυρώνουν περαιτέρω την εικόνα του κυβερνόντος κόμματος, που ταλανίζεται ήδη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και το πρόβλημα τις ελλείψεις φαρμάκων.

Από... κόσκινο τα ονόματα που θα μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Με φόντο τις τελευταίες αποκαλύψεις, τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, περνάνε... από κόσκινο.
«Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την Ανοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις καινούργιων προσώπων που θα συμπορευθούν στην προσπάθεια αυτή» δήλωνε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/1/2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ύστερα από τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου στους συνεργάτες του, προκειμένου η κάθε επιλογή να έχει διασταυρωθεί απ’ όλες τις πλευρές για να μην προκύψουν νέες, αντίστοιχες δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία. «Από μέρους μας και ενόψει των επερχόμενων εκλογών είναι αυτονόητο ότι θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε εξονυχιστικά την πολιτεία κάθε προσώπου που ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιο. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει κυνήγι μαγισσών ή άκριτη αποδοχή κάθε φήμης», δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Προκαλεί ο Πορτοσάλτε


Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο Χειμάρα και το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ έπαιρνε παράνομα δημόσια έργα για την εταιρεία του, ζήτησε από τους "παλιούς" του κόμματος να επιστρέψουν, αφού αυτοί... ξέρουν τα κόλπα.
Σύμφωνα με τον ίδιο:
«Υπάρχει κι ακόμα ένα άλλο φάουλ στη Νέα Δημοκρατία, αυτοί είναι όλοι φρέσκιοι. Η νέα γενιά. Αν ξεκινάνε έτσι, φέρτε πίσω καλύτερα την παλιά γενιά, που τα ήξερε. Να το πω κι αλλιώς, ήξερε και τα κόλπα».
Προφανώς τα κόλπα είναι πως γνωρίζουν πως να κρυφτούν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης