Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα στην Ευρώπη. Άνοιξαν οριακά υψηλότερα και γύρισαν μετά οριακά χαμηλότερα. Λίγο πάνω άνοιξε η δική μας αγορά με την Πειραιώς να κινείται και πάλι υψηλότερα και με όγκο. Στην συνέχεια γύρισε λίγο χαμηλότερα. Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λένε οι αναλυτές. Σε υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα η αγορά και με κέρδη σε πολλές μετοχές. Από την άλλη η επενδυτική ψυχολογία είναι ισχυρή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν δώσει καλή κίνηση το τελευταίο διάστημα και έχουν στηρίξει την αγορά. Ανοδικά η Πειραιώς προς τα 1,70 ευρώ, σταθεροποιητικά έως λίγο πτωτικά οι άλλες συστημικές.

MOTOR OIL: Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τώρα κάνει περισσότερες αγορές ιδίων η εταιρεία με την τιμή της μετοχής στα 23 ευρώ. Χθες αγόρασε 21.651 μετοχές με μέση τιμή 22,97 ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2021 είχαμε δημοσιεύσει θέμα που καυτηριάζαμε το γεγονός ότι έχασε, δύο φορές μάλιστα, την ευκαιρία να κάνει αγορές κάτω από 10 ευρώ. Τότε έκανε κάτι αγορές 5-6 χιλ. τεμαχίων. Η μετοχή είχε βρεθεί κάτω και από τα πανδημίας επίπεδα και με μεγάλους όγκους. Τότε αγόραζε λίγα, σήμερα περισσότερα. Προφανώς και είναι κάτι που στη στήλη δεν αρέσει.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Η στήλη δημοσίευσε τον Οκτώβριο την επικαιροποίηση των επιλογών. Δεν κυνηγάμε χαρτιά αλλά και το που πουλάει ο καθένας έχει να κάνει με το που έχει αγοράσει και πότε ή τι περιμένει. Αν κάποιος για παράδειγμα πήρε Μυτιληναίο αρχές Οκτώβρη που ήταν κάτω από τα 15 ευρώ, σήμερα στα 21 έχει μεγάλο κέρδος και μάλιστα σε 3 μήνες. Λογικό να θέλει και να κατοχυρώσει. Αν έχει μετοχή με μικρή απόδοση είναι λογικό να παραμένει. Η στήλη επιλέγει μετοχές, όχι για να προτείνει αγορές και πωλήσεις, αλλά για να δώσει τροφή για σκέψη και να δείξει ότι επιλέγει με βάση τα θεμελιώδη.

MIG: Προφανώς και το reverse split είναι απαραίτητο εκεί που έχει φτάσει η τιμή, αλλά οι επενδυτές περιμένουν και αύξηση κεφαλαίου. Όταν γίνεται τέτοιο reverse split οι επενδυτές ερμηνεύουν πως η αύξηση θα γίνει χαμηλά, γι΄αυτό και βλέπουμε πίεση στη μετοχή. Με απώλειες 18% σχεδόν η μετοχή στο ξεκίνημα. Μεγάλος ο όγκος συναλλαγών.

IDEAL (απάντηση): Είναι όντως μία χορηγούμενη έκθεση, από αυτές που έχουν βγάλει χρηματιστηριακές για αρκετές εταιρείες. Είναι μία διαφορετική έκθεση, προφανώς γιατί είναι και τέτοιο το αντικείμενο της εταιρείας. Λειτουργεί δηλαδή ως επενδυτικό κεφάλαιο που μέχρι στιγμής αγοράζει και πουλάει συμμετοχές. Δεν είναι όπως άλλες εταιρείες που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με τζίρους, επενδύσεις, κέρδη κ.α. Βγάζει αλλιώς λεφτά.

INTRACOM: Μας κάνει εντύπωση πως δεν κάνει αγορές ιδίων μετοχών. Και η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλά όπως λέει και η διοίκηση και με βάση την περιουσία της και το ταμείο που έχει. Ανανέωσε την απόφαση για αγορά ιδίων τον περασμένο Ιούλιο αλλά δεν έχει αγοράσει ακόμα. Σημειώνουμε πάντως πως γίνονται από insiders.

ATTICA GROUP: Πάει να κλείσει την απόσταση που τη χωρίζει από τα 2,59 ευρώ, τιμή που θα γίνει η δημόσια πρόταση. Είναι καλή η απόδοση για κάποιον που θέλει να περιμένει και να πουλήσει εκεί. Έχουμε δει και σε άλλες μετοχές (πχ Ελλάκτωρ, REDS) πως υπάρχουν επενδυτές που μπαίνουν για να πάρουν μία καλή απόδοση. Πλέον τα επιτόκια έχουν ενισχυθεί αλλά και εδώ το περιθώριο είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημόσιες προτάσεις. Στα 2,34 ευρώ και στο +2,63%.

ΕΧΑΕ: Έκανε όγκο 170 χιλ. τεμάχια στα πρώτα δέκα λεπτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης