Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι 9 ανοδικές συνεδριάσεις της ΕΧΑΕ και η εκτίναξη του όγκου των συναλλαγών

tags :
Οι 9 ανοδικές συνεδριάσεις της ΕΧΑΕ και η εκτίναξη του όγκου των συναλλαγών
Στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις ο όγκος ανέρχεται στα 4,36 εκατ. τεμάχια και αντιστοιχεί στο 7,2% του συνόλου των μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Με μόλις μία πτωτική το 2023, αλλά και 9 συνεχόμενες ανοδικές μαζί με τη σημερινή η ΕΧΑΕ ξεχωρίζει καθώς όχι μόνο έχει άνοδο 15% από την αρχή του έτους αλλά έχει διακινήσει και ένα πολύ μεγάλο αριθμό τεμαχίων.
Σήμερα ξεκίνησε και πάλι με υψηλό όγκο και πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα έχει ξεπεράσει τα 435 χιλ. τεμάχια (έχει γίνει ένα πακέτο 240 χιλ. τεμαχίων).
Στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις ο όγκος ανέρχεται στα 4,36 εκατ. τεμάχια και αντιστοιχεί στο 7,2% του συνόλου των μετοχών.
Η άνοδος αποδίδεται από στελέχη της αγοράς στο γεγονός ότι η χώρα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα και θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.
Επιπλέον η αγορά περιμένει την είσοδο του Ελ.Βενιζέλος στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και συνολικά την αύξηση των νέων εισαγωγών.
Ήδη το τελευταίο διάστημα προεξοφλεί η αγορά είσοδο άλλων δύο μετοχών στον MSCI Greece Standard και βλέπουμε μία βελτίωση των συναλλαγών.
Η αποτίμηση της ΕΧΑΕ είναι στα 215 εκατ. ευρώ και είναι σε υψηλά 7 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης